HERCEGOVINA

SKANDAL: Hoće li Međugorje ući u veći rang unatoč 'švercanju' igrača?!

BORBA ZA ULAZAK U DRUGU LIGU JUG

U kantonalnoj ligi HNK/Ž vodi se velika borba za ulazak u veći rang između ekipa FK Blagaj i HNK Međugorje.

Iz blagajskog tabora optužili su Međugorce da su protiv FK Bjelopoljac 'švercali' dva igrača koja su igrala pod tuđim registracijama.

Saopštenje trenera Blagaja Asima Škaljića prenosimo u cijelosti:

"Zbog čega ili koga se regularnost takmičenja u Kantonalnoj ligi HNK-a dovodi u pitanje?

"U 12. Kolu Kantonalne lige HNK-a između ekipa NK Međugorje i FK Bjelopoljac regularnost takmičenja se prekršila u svakom smislu fudbalske igre.

U pomenutoj utakmici uočeno je da pod lažnim registracijama igraju dva igrača (oba u HNK Međugorje ) broj dresa 21. Čavar Karlo a ustvari je nastupio Buhač Karlo, te igrač sa brojem dresa 7. Dodig Zvonimir a igrao je Pušić Jure koji je registrovan u ekipi NK Kruševo.

Iako je delegat sve naveo u delegatskom izvještaju i odmah dva dana poslije ekipa FK Bjelopoljac uputila žalbu (utakmica se igrala u subotu a uprava FK Bjelopoljac odmah u ponedeljak uputila žalbu) utakmica je ostala registrovana rezultatom 2:1 za domaću ekipu, iako po svim pravilima fudbalske igre ista se trebala registrovati službenim rezultatom 0:3 za goste.

Ako je delegat ustanovio nepravilnost i istu naveo u delegatskom izvještaju, zar to nije i više nego dovoljno dobar dokaz za sankcije i registrovanje utakmice 0:3?

Ipak, upravo sa ova 3 boda ekipa NK Međugorje će se po svemu sudeći okititi naslovom prvaka ispred ekipe FK Blagaj koja po svim pravilima fudbalske igre zaslužuje naslov prvaka Kantonalne lige HNK-a.

Zamislite još, ta prvenstvena utakmica se odigrala u markerima iz razloga jer domaćin nije imao zamjenski dres" - napisao je Škaljić.

VEZANE VIJESTI

BLAGAJ

Za vikend u Blagaju turnir za mlađe „Blagaj Kinder Cup 2023“

PRIPREME

Sarajevo slavilo protiv Međugorja uz tri gola napadača iz Brazila!

HERCEGOVINA

Bivši reprezentativac BiH prekinuo penziju i vratio se fudbalu!

MOSTAR

BELMIN OBRADOVIĆ - stoper bolji od mnogih napadača!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori