GRČKA

Borac hrabro odigrao protiv PAOK-a

KVALIFIKACIJE ZA LIGU PRVAKA

Fudbaleri aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine FK Borac poraženi su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka od grčkog PAOK-a rezultatom 3:2.

Krenuo je prvak Bosne i Hercegovine dosta hrabro na startu susreta, presingom iznenadio protivnika i držao ga daleko od gola. Ipak, PAOK je prvi stigao do prednosti. Koulierakis je šutirao nakon prekida i matirao Šišovskog.

Pet minuta kasnije bh. tim se vraća u meč. Koulierakis je praktično izbio loptu iz ruku golmana Kotarskog, a nakon toga dosuđen penal za Borac. Siguran sa bijele tačke bio je Sebastian Herrera.

PAOK je nakon primljenog pogotka prebacio u brzinu više, a do nove prednosti stigli su u 39. minuti susreta. Schwab je ubacio sa strane, a Ozdoev šutirao snažno. Šiškovski odbranio, ali samo na nogu Koulierakisa koji postiže i drugi gol na susretu.

Ozdoev je imao priliku postići i treći gol za PAOK u 44. minuti. Našao se neometan ispred gola Borca, ali je Carolina sjajnim startom izblokirao njegov udarac.

Kazna je stigla tri minute kasnije. Vuković povukao sjajan napad po lijevoj strani, odigrao na stranu, Kulašin bio brži od čuvara i matirao protivnika.

Grčki tim je nastavio sa napadima i u drugom dijelu, a do prednosti su stigli u 51. minuti nakon velike greške golmana Šiškovskog. Nakon kornera Makedonac proletio u prazno, a Troost-Ekong pogađa praznu mrežu.

Dvije minute kasnije Taison je imao veliku priliku, ali Šiškovski se iskupio za grešku kod gola.

Treći gol za PAOK mogao je postići Samatta. Napadač PAOK-a išao je sam, na prazan gol, ali je nakon udarca pogodio samo stativu.

Nakon toga prijetio je Skorup sa nekih 30 metara iz slobodnog udarca, ali je njegov udarac odbranio Kotarski.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa je prvak BiH osigurao aktivan rezultat za revanš i pokušat će napraviti čudo pred prepunim Gradskim stadionom u Banjaluci.

VEZANE VIJESTI

AUSTRIJA

Aktuelni prvak BiH novo pojačanje pronašao u Austriji

KONF. LIGA

Prvak BiH saznao protivnike u Konferencijskoj ligi!

BANJA LUKA

VELIKA ŠTETA: Borac bio na korak od historije!

MAĐARSKA

BORAC NA KORAK OD ČUDA: Banjalučani remizirali u Mađarskoj

BANJA LUKA

ISPISALI HISTORIJU: Borac se plasirao u grupnu fazu!

PROMO

Ponuda koju ne smijete propustiti: U slučaju promašenog singla na meč Holandija-BiH, ulog vam se vraća!

NLB Banka Sarajevo obezbijedila pogodnosti za NLB Osnovni paket za mlade

NLB banka generalni sponzor Javnog dočeka Nove 2025. godine

Za vijek postojanja: Meridian podržao FK Drina Višegrad

AdmiralBet: Uzmi 10 KM Freebeta bez ograničenja i 100 besplatnih spinova za automatski keš!

MERIDIANBET: Isplati Depozitronom i zgrabi Samsung A55

U Zenici otvorena 57. Hifa Petrol poslovnica!

Započnite novu školsku godinu uz pogodnosti kartičnog plaćanja

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori