KOŠEVO

Sarajevo u grotlu Koševa dočekuje slovački Spartak

KVALIFIKACIJE ZA KONFERENCIJSKU LIGU

Fudbalski klub Sarajevo i Hrvatski športski klub Zrinjski danas će igrati utakmice drugog pretkola Konferencijske lige protiv Spartaka iz Trnave i Nogometnog kluba Bravo, prenosi Klix.

Sarajevo će večeras na krcatom stadionu "Asim Ferhatović Hase" dočekati svoje stare znance Spartak koje je već izbacio iz Evrope sada već daleke 2009. godine u drugom pretkolu Evropske lige.

Sarajevo je prošle sedmice u prvom pretkolu Konferencijske lige izbacilo kazahstanski Aktobe nakon izvođenja penala, a uoči večerašnjeg susreta trener Bordo tima Zoran Zekić je pozvao na oprez.

"Svi smo uzbuđeni pred ovu jako bitnu utakmicu, ali moramo biti smireni. Kao i u životu - glupost se lako ponavlja, a dobre stvari teže. Zanima me kako ćemo reagovati što se tiče taktičkog i svakog mogućeg momenta nogometne igre. Spartak je ozbiljna ekipa, trener je tamo duže od tri godine i imaju kontinuitet. Njima su naše predstave na pripremama i protiv Aktobea vjerovatno zbunjujuće", rekao je Zekić koji neće moći računati na povrijeđene Buljubašića i Mustafića, te suspendovanog kapitena Đuričkovića.

Spartaku će ovo biti šesti put da gostuje u Bosni i Hercegovini i čak treći put na Koševu, a zanimljivo je da je od bosanskohercegovačkih klubova u Evropi ispao samo te daleke 2009. godine.

Pogled na kvote na svjetskim kladionicama govori nam da je Spartak, koji je u pripremama upisao četiri poraza i jedan remi, blagi favorit u ovom dvomeču, no Bordo tim je favorit za trijumf u večerašnjem duelu, te nas sasvim sigurno očekuje zanimljiv dvoboj.

Zrinjski će također večeras biti domaćin, a igrat će protiv Brava, ekipe koja je prošle sezone u Sloveniji u posljednjem kolu zauzela četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Evropu.

U prvom pretkolu Bravo je izbacio velški Connahs Quay tek nakon produžetaka, a za vikend je poražen od Celja sa 2:1, te je jasno da je Zrinjski favorit ne samo večeras, već i za prolazak u treće pretkolo.

"Od prvog dana priprema pa sve do danas radimo u smjeru da na najbolji način dočekamo prvu službenu utakmicu, ovu protiv slovenskog Brava. Zdravstveni bilten igrača je na najboljem mogućem nivou iako imamo problem s novim igračima jer osim Posavca ostali nisu na 100 posto," rekao je trener Zrinjskog Mario Ivanković u najavi utakmice i više-manje otkrio koji igrači će mu početi utakmicu.

"Trebat će im još 10-15 dana kako bismo na njih mogli računati 90 minuta, tako da ću sutra početi sa starim provjerenim snagama. Tako smo igrali i zadnje 2-3 utakmice. Nadam se da smo odradili dobar posao i da ćemo u najboljem mogućem izdanju biti u četvrtak," dodao je Ivanković.

Utakmica Sarajevo - Spartak igra se večeras od 21 sat na stadionu "Asim Ferhatović Hase" uz direktan televizijski prijenos na MYTV.

Duel Zrinjski - Bravo igra se večeras na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru također s početkom u 21 sat, a televizijski prijenos je osiguran na kanalu Arena 1 Premium.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

DOBRO POZNATO IME: Zrinjski novo pojačanje doveo iz Borca

MOSTAR

Zrinjski će zbog greške službenim rezultatom savladati Posušje?!

PORTUGAL

ŠTETA: Težak poraz Zrinjskog u Portugalu!

MOSTAR

Ivanković: Mislim da sjajno predstavljamo našu zemlju

MOSTAR

ČESTITKE PLEMIĆI: Zrinjski izbacio bugarski Botev!

PROMO

Ponuda koju ne smijete propustiti: U slučaju promašenog singla na meč Holandija-BiH, ulog vam se vraća!

NLB Banka Sarajevo obezbijedila pogodnosti za NLB Osnovni paket za mlade

NLB banka generalni sponzor Javnog dočeka Nove 2025. godine

Za vijek postojanja: Meridian podržao FK Drina Višegrad

AdmiralBet: Uzmi 10 KM Freebeta bez ograničenja i 100 besplatnih spinova za automatski keš!

MERIDIANBET: Isplati Depozitronom i zgrabi Samsung A55

U Zenici otvorena 57. Hifa Petrol poslovnica!

Započnite novu školsku godinu uz pogodnosti kartičnog plaćanja

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori