KOŠEVO

LOPTA NIJE HTJELA U GOL: Sarajevo remiziralo protiv Spartaka!

KONF. LIGA

Fudbaleri Sarajeva remizirali su sa Spartakom iz Trnave rezultatom 0:0 prvom susretu 2. pretkola Konferencijske lige, zbog čega će bordo tim žaliti. 

Sarajevo je tokom cijelog toka susreta bilo znatno bolji rival i slovački klub može biti sretan zato što nisu utakmicu završili s nekoliko golova u svojoj mreži. 

Već u petoj minuti je bordo tim zaprijetio. Nakon velike greške u odbrani, Kjeremeh (Kyeremeh) je zaobišao golmana, ali njegov udarac nije bio najbolji i igrači Sparataka su uspjeli izbaciti to s gol-linije. 

Novi sjajan napad Sarajeva desio se u 22. minuti. Prvo je Kjeremeh povratnom našao Čatakovića kojem je lopta pobjegla. Nakon toga lopta dolazi do Gulijašvilija (Guliashvili), koji šutira s ivice šesnaesterca, ali brani golman Spartaka. 

Samo dvije minute kasnije nova opasna prilika za izabranike Zorana Zekića, a ovaj put se poigravao golman Frelih, koji je užasno izbacio loptu. Kjeremeh je šutirao iskosa, lopta je pogodila stativu, a na odbijenu loptu je naletio Čataković. Međutim, njegov pokušaj je ponovo s gol-linije prsima zaustavio defanzivac Spartaka. 

Do kraja prvog poluvremena vrijedi istaći priliku iz 37. minute kada se golman Frelih ponovo poigravao. Lopta je došla do Kjeremeha, koji je dodao Gulijašviliju, ali uspio je odbraniti golman ekipe iz Trnave. 

Sarajevo je u istom ritmu igralo i u drugom poluvremenu. Konstantno su vršili fudbaleri pritisak na rivale iz Slovačke, koji su se branili u duplom bloku. 

Jedinu ozbiljnu priliku imali su gosti na samom startu, kada je golman Rockov zaplivao, nakon čega je Jović bio primoran intervenisati i otkloniti opasnost.

Najbolju priliku za Sarajevo u drugom dijelu imao je Kjeremeh, koji je u 58. minuti šutirao iz voleja, ali lopta odlazi pored stative.

Prijetilo je Sarajevo do kraja utakmice, ali nisu uspjeli doći do gola koji bi im donio pobjedu i prednost pred revanš, te se pokazalo kao bolji tim, te zbog toga imaju i za čim da žale..

Uzvratna utakmica se igra za sedam dana u Trnavi, gdje će se i riješiti pitanje ko će se plasirati u 3. pretkolo Konferencijske lige.

VEZANE VIJESTI

KOŠEVO

Sarajevo slavilo protiv GOŠK-a, crveni karton obilježio meč

KOŠEVO

Sarajevo i GOŠK zatvaraju kolo: Bordo tim juri vrh tabele

DOBOJ

SIGURAN TRIJUMF: Bordo ekspedicija protutnjala Dobojem!

KOŠEVO

Sarajevo dovelo novog napadača, žele napasti titulu!

SLOVAČKA

ŠTETA: Sarajevo se oprostilo od Evropskih utakmica

PROMO

Ponuda koju ne smijete propustiti: U slučaju promašenog singla na meč Holandija-BiH, ulog vam se vraća!

NLB Banka Sarajevo obezbijedila pogodnosti za NLB Osnovni paket za mlade

NLB banka generalni sponzor Javnog dočeka Nove 2025. godine

Za vijek postojanja: Meridian podržao FK Drina Višegrad

AdmiralBet: Uzmi 10 KM Freebeta bez ograničenja i 100 besplatnih spinova za automatski keš!

MERIDIANBET: Isplati Depozitronom i zgrabi Samsung A55

U Zenici otvorena 57. Hifa Petrol poslovnica!

Započnite novu školsku godinu uz pogodnosti kartičnog plaćanja

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori