Druga liga - jug

POGLED S VRHA: Višićani drže prvo mjesto Druge lige!

ODLIČAN NASTUP VIŠIĆANA

U okviru III. kola Druge lige FBiH — skupina Jug, nogometaši Višića gostovali su u Stocu. Nakon dvije uvodne pobjede, protiv Ljubuškog u gostima, te u domaćem derbiju protiv Čapljine, Višićani su s mnogo optimizma i s vodećeg mjesta na tablici ušli u ovaj susret.

U samom otvaranju utakmice Višići su nametnuli bolju igru od domaćina, međutim šanse koje su imali preko Roberta Bunoze i Željka Žobraka nisu pronašle put ka mreži.

Nedugo zatim, s druge strane uslijedila je kazna, u 18. minuti iz prve prilike Stočani dolaze do vodstva, po lijevom krilu odlično je prošao Jovan Škrba, odigrava povratno za Martina Puljića koji s nekih 20 metara neobranjivo pogađa za vodstvo.

Do poluvremena mogli su domaćini i udvostručiti vodstvo, ali Zvonimir Ivanković s dvije odlične reakcije zadržao je Višiće u minimalnom zaostatku.

Drugo poluvrijeme Višići su ušli mnogo ofenzivnije, a igranjem rukom Harisa Buzaljka u 53. minuti dobili su šansu za poravnanje s 11 metara. Odgovornost je preuzeo kapiten Mario Čerkezi pogodio za 1:1.

Nanizao je Stolac poslije toga nekoliko bezopasnih i jalovih pokušaja, a onda Josip Buntić krade loptu na svojoj polovici, odigrava za Antu Pažina koji asistira Bunozi i Višići dolaze do preokreta rezultata u 59. minuti.

Uzbuđenjima tu nije bio kraj, Stolac stihijski napada, ali iz dvije kontre Pažin u situacijama jedan na jedan ne uspijeva povećati vodstvo Višićana, a u 79. minuti rezultat ponovno izjednačen, za 2:2 pogodio je Robert Stanković.

Konačnih 3:2 za Višiće dvije minute kasnije postavlja Maksimilijan Vrbica odmjerenim udarcem sa 16 metara.

Ovo je treća pobjeda Višića iz isto toliko susreta ove sezone, te su jedini s maksimalnim učinkom i s 9 bodova drže vrh tablice. U narednom kolu Višići su ponovo gosti i to kod momčadi HNK Neum.

 

 

 

VEZANE VIJESTI

VIŠIĆI

Bule: Budućnost je u strategiji, suradnji i ulaganju u infrastrukturu

Druga liga - jug

VIDEO: Druga liga FBiH dobila svog 'Miloša Gigovića'!

Druga liga - jug

VIDEO: Majstorski pogodak Ante Pažina

ČAPLJINA

ONI SE NE ŠALE: Višići slavili u gradskom derbiju protiv Čapljine!

VIŠIĆI

Višićani na diobi prvog mjesta dočekuju gradski derbi sa Čapljinom

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori