Druga liga - jug

PRVI TRIJUMF U DRUGOJ LIGI: Buljubašić i Kuridža za tri boda Višića!

(Foto: visici.com)

Juče su nogometaši Višića u okviru 4. kola Druge lige Jug kao domaćini bili bolji od ekipe iz Livna, NK Troglav. Ovo je za Višićane prva pobjeda nakon tri poraza, te se nadamo da je ovo početak pozitivnih rezultata. U iduća dva kola HNK Višići idu na dva gostovanja, prvo u Ramu, a zatim u Klis.

U jučerašnjoj utakmici HNK Višići imali su imperativ pobjede i tako su se postavili od prve minute protiv dosta dobre ekipe iz Livna.

Naime, nakon uvodnih poraza zaista je bila potrebna pobjeda pogotovo s obzirom na to da slijede dva jako teška gostovanja, a pogotovo ono kod FK Klis.

Prednost našoj ekipi donio je mladi Ivan Buljubašić, koji je jučer odigrao maestralnu utakmicu s dva pogotka, ali i dosta dobrom igrom u sredini terena.

Prvi pogodak postigao je tako što je bio prvi na “odbijancu” nakon izvedenog kornera, te je prelijepim udarcem u rašlje s nekih 16 m svladao gostujućeg vratara. U prvom poluvremenu dogodile su dvije ozljede zbog kojih su treneri morali mijenjati igrače, a igru je prvo napustio stoper domaće ekipe Jure Ivanković, da bi nekoliko minuta poslije i gostujući napadač završio utakmicu zbog ozljede skočnog zgloba. Na odmor se otišlo s minimalnom prednošću domaće ekipe.

Drugo poluvrijeme nastavljeno je u istom ritmu i s malo više napadačkom igrom naše ekipe. To je rezultiralo povećanjem vodstva nakon što je ubačaj iz slobodnog udarca iskoristio jučer odlični Petar Kuridža, te je neometan sa 7-8 m matirao gostujućeg vratara. Isti igrač odličnim kretnjama stvorio je sebi prostor, ali nažalost nije bilo mirnoće u zadnjem pasu naših veznjaka, te su tako propuštene tri situacije u kojima bi Kuridža bio “1 na 1” s vratarom Troglava.

Međutim, trud i zalaganje cijele ekipe došao je na naplatu, a strijelac je ponovno bio Ivan Buljubašić, koji se odlično snašao u gostujućem petercu i postavio konačni rezultat 3:0.

VEZANE VIJESTI

VIŠIĆI

Bule: Budućnost je u strategiji, suradnji i ulaganju u infrastrukturu

Druga liga - jug

VIDEO: Druga liga FBiH dobila svog 'Miloša Gigovića'!

Druga liga - jug

VIDEO: Majstorski pogodak Ante Pažina

ČAPLJINA

ONI SE NE ŠALE: Višići slavili u gradskom derbiju protiv Čapljine!

VIŠIĆI

Višićani na diobi prvog mjesta dočekuju gradski derbi sa Čapljinom

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori