VIŠIĆI

Bule: Budućnost je u strategiji, suradnji i ulaganju u infrastrukturu

SPORTSKI DJELATNIK VIŠIĆA

Kao i obično po završetku polusezone u Drugoj ligi Jug klubovi se spremaju na zasluženi odmor, ali dok igrači možda odmaraju, za sportske djelatnike pauze između natjecateljskih utakmica prilike su za mirniji rad, analize i pripreme.

Razgovarali smo s Goranom Bulom, koji je već dugi niz godina zadužen za sportska pitanja čapljinskog drugoligaša, ali onog iz Višića.

Bule je nosio dres kluba iz Višića gotovo 18 godina, bio u isto vrijeme i trenerom seniorskog pogona, tajnikom... A danas obnaša funkciju „samo“ sportskog direktora. „Nikad mi nije bilo lakše...“, s tim riječima otvorili smo ugodan razgovor.

Drago mi je da smo rezultatski stabilni, ali fali nam vlastiti omladinski pogon

Temu smo započeli s aktualnim rezultatima, Višići su većinu ove sezone bili u samom vrhu, imali dobar niz od osam utakmica bez poraza, no na kraju „tek“ 6. pozicija na polusezoni.

- Možda ću dati preuranjenu prognozu, ali mi već sada možemo proglasiti sezonu uspješnom ako pogledamo naše rezultatske ciljeve, oni su gotovo u potpunosti ispunjeni – a to je gornji dom tablice, svega 6 bodova od prvog mjesta, ali to ne znači da ćemo se imalo opustiti. Ušli smo u natjecanje bez nekolicine iskusnijih igrača koji su odlučili završiti svoje karijere, pripreme su bile klimave uz dosta siromašan odaziv na treninge, a na kraju pokazali da smo itekako konkurentni i uz rame ponajboljim ekipama lige koje imaju i višestruko veće budžete. Osvježili smo ekipu u vidu nekoliko igrača poput Kalfića, Kordića, Jovanovića... A također treba veliki kredit dati i treneru Nikici Kneževiću i njegovom pomoćniku Zvonimiru Čami koji su izvukli ono najbolje iz cijele situacije.

A situacija je takva da je igrača sve manje?

- Da, mi se oslanjamo isključivo na domaće igrače, pod tim mislim na igrače iz naše općine Čapljina, s obzirom da Višići nemaju kadete i juniore dobivamo „svježu krv“ iz drugih klubova, tzv. nedovršene igrače, ali uz dobar rad, zdravu atmosferu i pristup ti isti dečki pokažu da ipak itekako vrijede. Samo neki od nedavnih primjera su Buntić, Dovedan i Rajič, a prije njih Čerkez, Vukelja, Bunoza, pa Pažin koji je prvi strijelac lige... To su danas ne samo naši najbolji igrači, nego i u Drugoj ligi, međutim dugoročno za naš klub bi bilo idealno da imamo igrače i iz vlastitog pogona, ali Višići su premalo naselje da bi takvo što bilo održivo. S druge strane tu su i klubovi iz Hrvatske, i to iz nižih rangova, ali s puno većom platežnom moći, pa se i s tim treba natjecati.

Budućnost je u strategiji, suradnji i ulaganju u infrastrukturu

Kakva je vizija budućnosti, gdje vidite prostora za napredak za Višiće?

- Općenito kada razmišljamo o budućnosti tu treba gledati dosta šire, osim svog kluba puno je bitnije kako zajednički radimo u našoj sredini. Vidimo neku generalnu sliku kako klubovi iz Čapljine slažu sportsku politiku, individualno za svakoga možemo pronaći pozitivne strane – GOŠK je profesionalni klub konkurentan u Premijer ligi, Čapljina ima odličan omladinski pogon, Višići imaju dobru klapu domaćih igrača, Čeljevo nudi zabavu, rekreaciju pa i romantiku. Ali suradnja između klubova je još uvijek dosta na niskoj razini, Višići sigurno ne mogu samostalno opstati, nama treba jak GOŠK i jaka Čapljina i čvrsta suradnja, zajednički razvoj i to ne samo igrača nego i stručnih kadrova, trenera, sportskih djelatnika... Već duži niz godina govorim toliko da sam gotovo dosadio i sam sebi – treba nam zajednička strategija i da smo svi skupa za istim stolom.

Vidjeli smo da ipak postoji suradnja s GOŠK-om koji koristi terene čapljinskih klubova za trening?

- To je upravo jedan pozitivan primjer začetka suradnje, zanimljivo je vidjeti na svom terenu kako izgleda jedan profesionalni nogometni trening. Takve stvari privlače i lokalnu djecu da nešto više zavole nogomet. A pohvalno je i da imamo takvu infrastrukturu u Općini da je pogodna za profesionalne treninge - opet naglašavam, imamo sve preduvjete i neiscrpan izvor talenata, ali moramo se izdignuti organizacijski i infrastrukturom također. Individualno slično kao i sportska politika, svi klubovi imaju nešto, ali nitko kompletan paket, GOŠK definitivno prednjači sa stadionom, Višići imaju ponajbolji teren i rasvjetu za noćne treninge, Čapljina trening centar s umjetnom travom, a evo i Čeljevo radi na projektu automatskog navodnjavanja. Kada pogledamo sve to zajedno mi smo fenomen, malo koja sredina se može mjeriti sa nama, te uz još poneka ulaganja Čapljina bi se mogla jasno ucrtati na sportskoj karti Bosne i Hercegovine kao ozbiljan igrač i to na duge staze.

VEZANE VIJESTI

ČAPLJINA

Bulini puleni brojali do osam protiv Gruda!

Druga liga - jug

VIDEO: Majstorski pogodak Ante Pažina

Druga liga - jug

Knežević: Što se tiče opstanka ne bi trebali biti u problemima!

VIŠIĆI

JESENJI PRVACI POLOŽILI ORUŽJE: Višići svladali Čapljinu sa 2:1!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori