ZENICA

Pionirska reprezentacija BiH osvojila Memorijalni turnir

MEMORIJALNI TURNIR JOSIP KATALINSKI ŠKIJA

U-15 reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici odgovarajuću selekciju Crne Gore sa 2:0, u finalnom susretu 11. Međunarodnog memorijalnog turnira „Josip Katalinski-Škija“.

U prvih 35 minuta igre oba tima su stvorila nekoliko prilika, ali se mreže nisu tresle. Drugo poluvrijeme je obilježio kapiten bh. tima Matej Deket. U 38' ovaj igrač je imao odličnu šansu, golman Crne Gore je već bio savladan, ali su defanzivci uspjeli izbaciti loptu u korner.

U 49' dosuđen je indirektan udarac za Bosnu i Hercegovinu. Mak Pita je asistirao Deketu koji sa ivice kaznenog prostora loptu šalje u mrežu za 1:0.

Najljepši trenutak utakmice desio se u 55' kad je Matej Deket odlično izveo slobodan udarac sa oko 20 metara, i snažnim šutem u golmanov ugao udvostručio prednost bh. selekcije.

Posljednju priliku imao je Aleksa Šehovac u sudijskoj nadoknadi vremena kad se odlično oslobodio svojih čuvara, ali je pogodio stativu.

Nakon utakmice selektor bh. pionira Čedomir Ćulum je izjavio:

„Prije svega, turnir bio vrhunski organizovan i sve su ekipe bile na visokom nivou, naročito reprezentacija Crne Gore koja je bila prva u svojoj grupi i sa osam postignutih golova pokazala veliki kvalitet. Međutim, danas u finalu smo osujetili sve te njihove dobre strane i došli do pobjede. Ovo je jedna perspektivna generacija pred kojom je još puno rada i koja u budućnosti može napraviti mnogo dobrih stvari.“

U susretu za treće mjesto selekcija Grada Beograda je u Zenici sa 7:1 pobijedila pionire Čelika, dok je u Doboj-Kaknju u meču za peto mjesto Albanija bila bolja od zajedničke selekcije Sarajeva i Istočnog Sarajeva pobijedivši sa 2:0.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Matej Deket. Pehare i priznanja učesnicima memorijala uručili su član Izvršnog odbora NS/FS BiH Muris Jabandžić, v.d. generalni sekretar Adnan Džemidžić i udovica pokojnog Škije, Jasna Katalinski.

VEZANE VIJESTI

TALIN

'U-15' reprezentacija BiH poražena od Moldavije

TALIN

Pionirska reprezentacija BiH slavila protiv Azerbajdžana

TALIN

Ćulum objavio spisak 'U-15' reprezentacije BiH

ZENICA

Bh. pioniri slavili protiv Albanije na penale

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori