ZENICA

Bh. pioniri slavili protiv Albanije na penale

OSTVARILI PLASMAN U FINALE TURNIRA

U Trening centru NS/FS BiH u Zenici odigrana je utakmica 2. kola grupe A turnira „Josip Katalinski-Škija“ u kojem se U-15 reprezentacija Bosne i Hercegovine sastala sa odgovarajućom selekcijom Albanije.

Susret je završen neriješenim rezultatom 1:1, ali su bh. pioniri bili bolji nakon jedanaesteraca, te su osvojili 2 boda i osigurali nastup u finalu memorijala.

U uvodnim minutama meča nije bilo previše prilika i oba tima su po jednom bezuspješno zaprijetila sa distance. Prvu veću priliku imao je bh. tim u 18', ali Aleksandar Ciganović sa desetak metara iskosa sa lijeve strane nije dobro zahvatio loptu i ona je završila u rukama golmana Albanije Simona Lleshia. U posljednjim trenutcima prvog poluvremena Aldian Korora je pogodio stativu iz slobodnog udarca.

Uzvraćaju Albanci na otvaranju drugog poluvremena kad Majkol Luka iz slobodnog udarca sa oko 30 metara pogađa prečku. Amer Tiro u 39' odlično prolazi po desnoj strani i šalje loptu u sredinu za Kororu koji sa desetak metara šutira preko gola. U 43' još jednom pokušava Korora, ali opet nije bio precizan.

Prednost Bosni i Hercegovini donosi Matej Deket u 44' kad precizno šutira sa oko 20 metara. Albanci izjednačuju rezultat u 56'. Poslije kornera sa lijeve strane golman Andrej Bobar kratko odbija loptu do Etrita Gjuzia koji glavom postiže pogodak.

Rezultat se nije mijenjao do kraja utakmice, te se pristupilo izvođenju penala gdje su se bolje snašli bh. reprezentativci pobijedivši sa 5:4.

Selektor bh. pionira Čedomir Ćulum je danas na teren izveo sljedeći sastav: Savo Radanović (36. Andrej Bobar), Veljko Savanović, Miljan Kecman, Mak Pita, Aldian Korora (57. Teo Vidović), Matej Deket, Mak Košpo, Andrija Pejaković, Mahir Fejzić (36. Darijo Blagojević), Zlatko Ivanković (36. Davud Aljić), Aleksandar Ciganović (36. Amer Tiro).

U utakmici grupe B odigranoj u Doboj-Kaknju zajednička selekcija Sarajeva i Istočnog Sarajeva je nakon 2:2 na penale bila bolja od vršnjaka iz Beograda.

Sutra su na programu utakmice 3. kola. U Doboj-Kaknju u 11:00 sati će biti odigran meč selekcija Sarajeva i Istočnog Sarajeva-Crna Gora, dok će u Trening centru u Zenici u 13:00 sati da se sastanu Albanija i pioniri Čelika. Utakmice za plasman na programu su 26. maja.

VEZANE VIJESTI

TALIN

'U-15' reprezentacija BiH poražena od Moldavije

TALIN

Pionirska reprezentacija BiH slavila protiv Azerbajdžana

TALIN

Ćulum objavio spisak 'U-15' reprezentacije BiH

ZENICA

Pionirska reprezentacija BiH osvojila Memorijalni turnir

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori