PROMO

Hifa Petrol donirala 250.000 KM udruženju 'Dajte nam šansu'

ZA IZGRADNJU CENTRA ZA DJECU SA POTEŠKOĆAMA

Najuspješnija naftna kompanija u BiH, Hifa Petrol, svijetli je primjer društveno odgovorne kompanije. Danas je u Sarajevu između predstavnika kompanije Hifa Petrol i Ines Kavalec, direktorice udruženja “Dajte nam šansu” potpisan ugovor o donaciji vrijedan 250.000 KM.

Udruženje porodica djece i osoba sa poteškoćama u razvoju “Dajte nam šansu” pokrenulo je veliki projekat za otvaranje prvog Dnevnog centra za djecu i omladinu sa poteškoćam u razvoju u Kantonu Sarajevo. Rekonstrukcija objekta će se raditi u dvije faze.

U realizaciji projekta osim kompanije Hifa Petrol, učestvovati će i Vlada KS, općina Novo Sarajevo, te međunarodni partner.

Centar je namijenjen za populaciju koja je izuzeta iz obaveznog sistema obrazovanja. Potrebu za korištenjem usluga centra ima preko hiljadu djece sa poteskoćama, djece koja ne mogu pohađati redovnu nastavu, niti specijalizirano obrazovanje, ali imaju pravo i obrazovati se, socijalizirati se i biti punopravni članovi društva.

“Hifa Petrol kao društveno odgovorna kompanija različitim aktivnostima daje doprinos lokalnoj zajednici, a posebno smo osjetljivi na potrebe najmlađe populacije. Odgajani smo da pomažemo onima koji su u potrebi, a svojim primjerom pokazao nam je moj  otac Hajrudin Ahmetlić koji je prije 7 godina donirao 250.000 KM za izgradnju centra za djecu sa posebnim potrebama u Tešnju. Vođeni njegovim primjerom, odlučili smo pomoći rješavanju ovog problema jer smo svjesni da su potrebe ove skupine zanemarene. Vjerujemo u bolje sutra i ovom donacijom želimo pomoći bržoj realizaciji gradnje Dnevnog centra” – kazao je Ahmed Ahmetlić, predstavnik Hifa Petrola.

Ines Kavalec, direktorica udruženja “ Dajte nam šansu” u ime svih budućih korisnika Dnevnog centra, zahvalila se sljedećim riječima: “ Nakon 17 godina borbe da djeca sa poteškoćama dobiju svoj prostor, konačno smo prikupili sva sredstva. Neizmjerno sam zahvalna što je kompanija Hifa Petrol, koja je poznata po izuzetnoj visokoj stopi društvene odgovornosti i odazivu na brojne humanitarne akcije, ponovo odlučila podržati gradnju još jednog centra za djecu. Sretna sam da postoje kompanije koje prave  iskorake za socijalno osviještenije društvo i iskreno se nadam da će i druge kompanije slijediti njihov primjer. Ova vrijedna donacija nam mnogo znači  jer će ubrzati realizaciju projekta i pomoći djeci da već iduće godine počnu sa korištenjem usluga Dnevnog centra”.

Ovaj primjer dokazuje da se udruženim snagama javnog i privatnog sektora mogu učiniti krupni koraci naprijed prema punoj socijalnoj inkluziji svakog građanina Bosne i Hercegovine.

VEZANE VIJESTI

BANJA LUKA

Vico Zeljković šalje pomoć za fudbalske klubove na Kosovu!

SELEKTOR BIH

Ivaylo Petev uplatio 10.000,00 KM za liječenje bh. građana

DONACIJA

LIJEPA GESTA: Errea BiH obradovala korisnike Zavoda 'Drin' u Fojnici

HIFA PETROL

Teniser Marko Maksimović novo zaštitno lice HIFA PETROL

PROMO

Vaši saveznici za osvježenje tokom Svjetskog prvenstva u fudbalu

Hifa Petrol donirala 250.000 KM udruženju 'Dajte nam šansu'

Oglasio se MADI povodom požara u njihovom kompleksu!

Erdin Hastor: Jasna vizija ne poznaje prepreke!

Hotel Monti Igman raspisuje konkurs za popunjavanje radnih mjesta

NOVO IZ MESNE INDUSTRIJE MADI: Doner po vašem ukusu!

Eisenberg od gradske gužve pobjegao u restoran Baoli

S Raiffeisen VISA karticama do Visa FIFA World Cup 2022™

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori