KADETI

Šabićeve mlade nade upisale novu visoku pobjedu u Zenici!

(FOTO: NSBiH)

U-16 reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici odgovarajuću selekciju Litvanije sa 4:0 u susretu drugog kola UEFA razvojnog turnira.

Tokom prvog poluvremena terensku inicijativu imao je bh. tim i težište igre je bilo na polovici protivnika. Već u 13' nakon odlične akcije Dženan Šabić sa lijeve strane šalje loptu na peterac za Aleksu Popovića koji je precizan za 1:0.

Šabić u 38' izvodi korner sa desne strane, a najviši u skoku bio je Marko Brekalo koji postiže drugi gol za Bosnu i Hercegovinu. Nakon odličnog dodavanja Adrijana Rizvića, Brekalo u 45' preciznim šutem iskosa sa lijeve strane postiže gol za 3:0.

Slična igra viđena je i u drugom poluvremenu, a četvrti gol za izabranike Nermina Šabića postiže Nedim Keranović u 75' kad koristi nesmotrenost u litvanskoj odbrani i sa oko 12 metara pogađa mrežu za konačnih 4:0.

Bh. tim je nastupio u sastavu Adel Duškaj, Dženan Šabić, Filip Taraba (71. Rijad Čohodar), Haris Jogunović, Nidal Čelik (71. Kenan Hrštić), Marko Brekalo, Anes Špago (46. Miloš Bajić), Adrijano Rizvić (60. Marko Begić), Aleksa Popović (60. Nedim Keranović), Roko Šilić, Pavle Đajić (60. Kerim Hujić).

Nakon utakmice selektor Nermin Šabić je izjavio:

„Nakon prvog kola gdje protivnik nije bio ravnopravan, gdje smo izdominirali u svim segmentima i gre i pobijedili 9:1, danas smo imali ipak zahtjevniji zadatak. Odigrali smo sa puno više intenziteta, pogotovo prvo poluvrijeme gdje smo u potpunosti kontrolisali igru. Kvalitetan protok lopte, dobre akcije, sigurnost u odbrani i to je sigurno najbolje poluvrijeme koje je ova selekcija odigrala. Zadovoljni smo i igrom u nastavku, dali smo svima minutažu, uspjeli postići još jedan gol i zasluženo pobijedili.“

U drugom susretu grupe Crna Gora je sa 7:0 pobijedila Gvajanu. Nakon dva kola BiH i Crna Gora imaju po 6, a Litvanija i Gvajana 0 bodova.

Treće kolo na programu je u nedjelju kad će se sastati Litvanija-Gvajana (12:00h, stadion FK Mladost Doboj-Kakanj) i Crna Gora-Bosna i Hercegovina (14:00h, TC NS/FS BiH Zenica).

VEZANE VIJESTI

LJETNI KAMP

Selektor Šabić objavio spisak igrača za ljetni kamp U17 selekcije BiH

KVALIFIKACIJE ZA EP

ELITNI DIO KVALIFIKACIJA: Bh. kadeti poraženi od Španije!

KADETI

TRENUTAK ISTINE: Šabić objavio spisak elitnu rundu kvalifikacija!

BH. KADETI

Selektor Nermin Šabić objavio spisak igrača za meč protiv Srbije!

PROMO

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

I ove godine u Hotelu Hills najbolja proslava 8. marta

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori