NERMIN ŠABIĆ

Selektor U17 selekcije BiH nakon žrijeba: Mogli smo i bolje proći

SELEKTOR U-17 REPREZENTACIJE

Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine održali su kontinuitet prethodnih generacija, te su još jednom ostvarili plasman u elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bh. kadeti će nastojati da u grupi sa Španijom, Estonijom i Belgijom ostvare plasman na završnicu.

Selektor Nermin Šabić o protivnicima kaže:

„Sve ekipe koje ostvare plasman u elitnu rundu kvalifikacija su jake, te su i u našoj grupi selekcije zemalja koje mnogo ulažu u omladinski fudbal. Sigurno je da smo mogli i bolje proći u žrijebu. Belgija je u prvom krugu kvalifikacija poražena od Luksemburga, što je možda pokazatelj da se s njima može igrati. Da li je to bio njihov loš dan ili je Luksemburg jak to ćemo vidjeti, ali Belgijanci imaju kvalitet. Estonija je bila prva u svojoj kvalifikacionoj grupi i to je ekipa koja se ne smije potcijeniti, a o Španiji ne treba trošiti riječi, oni su jedna od najboljih selekcija u ovom uzrastu. Grupa je teška i ja se nadam da će naši igrači u ova tri mjeseca vrijedno raditi i spremno dočekati kvalifikacioni turnir. Nastojaćemo da predstavimo našu zemlju na što bolji način.“

Šabić se osvrnuo i na prvi krug kvalifikacija:

„Pred sami turnir smo se suočili sa problemima jer nam je nedostajalo nekoliko igrača i to nas je malo omelo. Međutim, kako je vrijeme odmicalo momci su igrali sve bolje i možemo biti zadovoljni njihovim nastupima. Iako smo od Švicarske poraženi u trećem kolu, taj smo meč odlično odigrali i imali smo terensku inicijativu svih 90 minuta. Pokušali smo da napravimo ekipu koja će kroz posjed da dominira i to smo uspjeli protiv Gibraltara i Švicarske. U meču sa Finskom smo morali da se prilagodimo i protivniku zbog njihovih fizičkih predispozicija, te su oni imali više od igre, ali smo ostvarili remi. Nastojimo selektirati igrače koji mogu kroz posjed da stvaraju prilike, ali i da igramo na kontre kad situacija na terenu to zahtjeva.“

I kroz pripreme mečeve bh. kadeti su se suočavali sa problemima:

„Otežavajuća okolnost kod prijateljskih utakmica je što u njima često ne možemo da računamo na igrače iz dijaspore, a oni su veoma važni za ovu selekciju. Domaći igrači su se pokazali dobro i uspjeli smo da izaberemo najbolje za turnir. Ipak, oni često kondiciono nisu na potrebnom nivou. S druge strane igrači iz inostranstva igraju u jakim ligama i znače mnogo ovoj selekciji. Na kraju su svi koje smo pozvali, i iz naše lige i iz inostranstva, opravdali očekivanja i pokazali su se dobro u kvalifikacionim utakmicama“, kaže Šabić.

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022/23. protivnici U-17 selekciji BiH biće Ukrajina, Azerbejdžan i Lihtenštajn.

„Zahvaljujući rezultatima prethodnih generacija u tom smo žrijebu bili nosioci i vjerujem da ćemo nastaviti da ostvarujemo dobre rezultate sa kadetskom reprezentacijom. Imamo dovoljno vremena da se spremimo, da odigramo dosta prijateljskih utakmica i napravimo selekciju koja će ostvariti rezultate koje želimo“, ističe Nermin Šabić.

VEZANE VIJESTI

BH. KADETI

Selektor Nermin Šabić objavio spisak igrača za meč protiv Srbije!

BH. KADETI

Kadetska selekcija BiH minmalno poražena od vršnjaka iz Švicarske

U17 SELEKCIJA BIH

U17 reprezentaciju BiH u Finskoj predstavili kao selekciju BiH i Hrvatske

KADETI

ODLUKA U ZADNJEM KOLU: Kadetska selekcija BiH remizirala sa Finskom

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori