INTERVJU

Zlatan Muslimović: Bio sam na probi u Man. Unitedu, nisam ostao jer...

ZANIMLJIV RAZGOVOR SA MUSLIMOVIĆEM

Gost sinoćnjeg izdanja emisije Moja priča bio je Zlatan Muslimović. Banjalučanin, nekadašnji fudbaler Geteborga, Udinezea, Parme, Atalante, PAOK-a i brojnih drugih klubova u nešto više od sat vremena prošao je kroz svoju bogatu karijeru.

Otkrio je zašto je odlazak iz Švedske, gdje je bio “Bog” u tada najboljem klubu te zemlje IFK Geteborgu u Italiju bila greška, iako je bio prvi igrač iz BiH poslije rata na “Čizmi” i jedan od malobrojnih fudbalera koji je sa 18 godina debitovao u Seriji A.

Muslimović je igrao sa brojnim asovima iz zlatnog perioda Serije A, Serđom Porinijem, Andreom Barzaljijem, Fernandom Koutom, Fabijom Kanavarom, Simoneom Inzagijem, Kristijanom Vijerijem…

U Italiji su ga, između ostalih trenirali i Klaudijo Ranijeri, te Điđi Del Neri…

Prelazak u Grčku, u PAOK je bio jedan od najboljih poteza Zlatana Muslimovića. Saznaćete kako je stekao povjerenje Fernanda Santoša, tadašnjeg trenera crno-bijelih a danas selektora Portugala i kako je “držao” svlačionicu. Saigrač mu je bio i Vladimir Ivić, takođe ćete čuti kako je Muslimović već tada spoznao da nekadašnji vezista Partizana ima “žicu” za trenerski posao.

Muslimović nikad nije krio da je navijač Partizana. Ispričao nam je koliko je bio blizu crno-bijelih, ali i zašto nije završio u Humskoj.

Malo ljudi zna da je naš sagovornik bio na probi u Manchester Unitedu. Ispričao je kako izgleda trening kod Aleksa Fergusona, ali i kako je shvatio da “hladni” Mančester nije za njega…

Pogledaje ovu sjajnu priču...

VEZANE VIJESTI

SELEKTOR BIH

Faruk Hadžibegić: Bit će promjena u reprezentaciji BiH! (VIDEO)

INTERVJU

Barbarez: Imao sam viziju i želju da pomognem reprezentaciji (VIDEO)

INTERVJU ZA N1

Ekskluzivni intervju Hasana Salihamidžića za bh. medij!

INTERVJU

Bosanac Hajro Rizvić piše novu fudbalsku priču u Sloveniji!

INTERVJU

Halilhodžić: Ako bi postao selektor prvo bih tražio da igramo u Banjaluci

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori