KVALIFIKACIJE ZA EURO

Milošević poziva fudbalera kojem će se navijači itekako obradovati!

USKORO SPISAK

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u novembru će odigrati posljednja dva meča kvalifikacija za Evropske prvenstvo 2024. godine, prenosi Faktor.ba

Zmajevi će gostovati u Luksemburgu (16. novembra), te će ugostiti Slovačku (19. novembra), a ovi mečevi će selektoru Savi Miloševiću poslužiti kao pripreme za martovski baraž, jer smo ostali i bez teoretski šansi da se kroz kvalifikacije domognemo Evropskog prvenstva.

Milošević bi ovih dana trebao objaviti spisak na kojem će biti određenih promjena u odnosu na oktobarske mečeve sa Lihtenštajnom i Portugalom. Na spisku neće biti golmana Ibrahima Šehića koji je operisan. A kako pišu Sportske, novi Zmaj će postati i Haris Tabaković, napadač koji briljira u dresu Herthe.

- Iz Njemačke, odnosno Švicarske stižu povoljne vijesti. Haris Tabaković, koji vuče korijene iz BiH, novi je Zmaj. Tabaković je rođen u Švicarskoj. Iako je prošao sve tamošnje selekcije uvijek je želio nastupati u dresu Bosne i Hercegovine. Premda su ga pominjali i priželjkivali Faruk Hadžibegić i Meho Kodro, tek dolaskom Miloševića njegov je san postao stvarnost.

Tabaković bi trebao debitovati već protiv Luksemburga.

Zanimljivo da se za Tabakovića zanimao i Mehmed Baždarević, kada je vodio bh. reprezentaciju u susretu sa Španijom. Bilo je to u St. Galenu. Tada je Tabaković posjetio bh. reprezentativce i jasno i glasno poručio da mu je želja igrati za BiH - pišu Sportske, navodeći da bi poziv trebao dobiti i Nihad Mujakić, stoper Ankaragučua.

Tabaković je ovog ljeta iz bečke Austrije prešao u Herthu. Prema podacima na Transfermarktu ove sezone je odigrao je 14 utakmica sa impresivnom statistikom - 12 golova i tri asistencije, prenosi Faktor.ba.

VEZANE VIJESTI

REAKCIJE

Šveđani razočarani nakon što je Gigović pristao igrati za BiH!

PRVI SPISAK BARBAREZA

Barbarez: Stevanović je trebao biti pozvan, ali frustriran je!

ZENICA

Novi remi juniorske reprezentacije BiH sa Slovenijom

OBJAVIO POVLAČENJE

Savez se zahvalio Šehiću: Ovo predstavlja kraj jedne ere!

UDARNA VIJEST

NOVI ŠOK: Ibrahim Šehić se oprostio od reprezentacije BiH!

PROMO

Singluj bilo koji meč Prve lige FBiH bez ikakvog limita

SVAKE SEDMICE DO EP: Meridian poklanja televizore, bonuse i spinove

HUMANOST PONOVO NA DJELU: Meridian donirao opremu bolnici u Goraždu

Meridian ima najveće kvote za spektakl u Ligi šampiona: Bayern 3.90, Real Madrid 1.90

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori