ZAGREB

ČAČIĆ STOPIRAO TRANSFER: Stigle ponude za Luku Menala!

REPEZENTATIVAC BOSNE I HERCEGOVINE

Reprezentativac BiH Luka Menalo imao je odličan početak sezone, zabio je pobjednički gol protiv Lokomotive u Maksimiru u prvom kolu, bio je potom i igrač preokreta u Skopju, u utakmici protiv Shkupija kad je ušao s klupe.

Mirisalo je to na jednu odličnu sezonu, međutim, kako je vrijeme odmicalo, Menalo je igrao sve manje, kriva je za to i ozljeda, koja ga je dosta dugo udaljial s travnjaka, a Antu Čačića natjeralada potraži druga rješenja.

Očekivalo se da će Menalo početkom drugog dijela sezone, pogotovo nakon odlaska Mislava Oršića, biti u krupnijem kadru, no, u dvije utakmice dosad dobio je svega 13 minuta protiv Gorice. I zato, kad se neki dan počelo pričati da bi mogao otići, jer postoje konkretne ponude, izgledalo je da će Čačić pustiti Menala.

Međutim, Čačić je spustio rampu Luki Menalu. Nakon što je Maksimir napustio Rasmum Lauritsen, Dinamov trener i sportski direktor očito ne želi dodatno slabiti momčad pa je hladno odbio mogućnost da Menalo ove zime ode iz Maksimira. Kako doznajemo, Menala su htjela dva kluba, ruska Krilja Sovjetov iz Samare te izraelski Maccabi iz Tel Aviva. Menalo je pričao s Čačićem, izvijestio ga da postoji mogućnost transfera, no, Čačić je u startu odagnao ikakvu pomisao na Menalov odlazak.

O kojim se svotama radilo kod tih ponuda, nismo uspjeli doznati, ali načuli smo da je ova iz Rusije bila vrlo konkretna. No. Čačić je valjda Menalu svojim stavom poslao poruku da mu je potreban, da na njega u nastavku sezone ozbiljno računa, a je li to doista tako vidjet ćemo već u idućim utakmicama.

Inače, prijelazni rok u Izraelu traje još samo sutra, tako da od Maccabija sigurno neće biti ništa, dok se u Rusiju može do 22.februara.

Iako, Rusija danas nije popularna destinacija za igrače iz Europe, nije to kao nekad, ali, eto, očito još postoje i tamo klubovi koji vjeruju da mogu dovesti igrače sa Zapada.

Bi li Menalo uistinu i otišao da je Čačić dao dopuštenje, nećemo saznati, jer, trener/sportski direktor odmah je prekinuo svaku daljnju raspravu oko mogućeg transfera.

VEZANE VIJESTI

LIVE PRIJENOS

Gledajte UŽIVO Zmajeve protiv Ukrajine na MY TV!

MOSTAR

'Odbio sam Njemačku i sve reprezentacije iz regije zbog BiH'

GRBAVICA

ODRAĐEN PRVI TRENING: Zmajevi trenirali na Grbavici

PARIZ

Sušić: Ako se plasiramo na EP, dolazit ću na svaku utakmicu

ZENICA

Okupila se mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine

PROMO

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

I ove godine u Hotelu Hills najbolja proslava 8. marta

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori