QATAR 2022

Argentina savladala Australiju i plasirala se u 1/4 finale SP!

MESSI POSTIGAO NOVI GOL

Nogometaši Argentine opravdali su ulogu favorita, pobijedivši u osmini finala Svjetskog prvenstva Australiju rezultatom 2:1.

Obje momčadi igrale su iznimno oprezno u prvom poluvremenu i sve do 35. minute nije bilo pravih prilika, a onda se ukazalo Leo Messi. Bio je dovoljan trenutak nepažnje i Messi je s 12-13 metara pogodio niskom loptom mrežu australskog gola.

I u nastavku se igralo oprezno, a do promjene rezultata došlo je u 57. minuti nakon pogreške vratara Australije Mathewa Ryana. Rodrigo de Paul i Julian Alavrez pritisnuli su Ryana, ovaj je pokušao driblati, međutim Alvarez mu je ukrao loptu i poslao je u mrežu za 2:0.

Tračak nade za Australce pojavi se u 77. minuti. Craig Goodwin potegnuo je s 20 metara, lopta je pogodila Enza Fernandeza i od njega se odbila u gol.

Pogodak je razbudio Socceroose koji su krenuli po izjednačenje, a do njega su umalo došli u 80. minuti. Aziz Behich je u solo prodoru izbacio iz igre tri Argentinca, ali je njegov šut u kaznenom prostoru u posljednji tren blokirao Nicolas Otamendi.

Do kraja utakmice Lautaro Martinez je na drugoj strani zapucao tri izgledne prilike, a u sedmoj minuti sudačke nadoknade Argentincima se to moglo osvetiti. S nekih sedam-osam metara šutirao je Garang Kuol, ali ravno u argentinskog vratara.

Utakmica je tako završila rezultatom 2:1 i plasmanom Argentine u četvrtfinale gdje će igrati s Holandijom, koja je ranije danas rezultatom 3:1 pobijedila SAD.

VEZANE VIJESTI

LEGENDARNI ARGENTINAC

JE LI MOGUĆE: Tri godine nakon smrti sud donio presudu u vezi Maradone!

DRAMA U BRAZILU

Ovako Martinez brani svoje navijače: Udario brazilskog policajca!

QATAR 2022

ZAVRŠENO SP: Argentina je novi prvak svijeta u fudbalu!

QATAR

Hrvatska osvojila 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru!

QATAR 2022

Francuska savladala Maroko i osigurala finale sa Argentinom!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori