GABELA

Uvjerljiv trijumf GOŠK-a za ovjeru jesenje titule prvaka!

PRVA LIGA FEDERACIJE BiH

Danas je igrana zadnja utakmica petnaestog kola Prve nogometne lige FBiH, ujedno i zadnja utakmica jesenjeg dijela prvenstva u kojoj je NK GOŠK u Gabeli dočekao FK Rudar iz Kaknja.

Po jako iznimno teškom terenu domaći su upisali čak 14 pobjedu u petnaest odigranih kola. Na kraju je bilo 4:0 za “Lavove”.

NK GOŠK je u utakmicu ušao “lavovski” kako je igrao i cijelu ovu polusezonu. Već nakon tri minute igre Šero je doveo domaće u vodstvo. U 18. minuti već je bilo 2:0 kada ej loptu u mrežu pospremio Nižić. Do kraja poluvremena NK GOŠK je bio uvjerljivo bolji protivnik, domaći su zatresli jednom i vratnicu te imali još nekoliko vrlo izglednih prilika za povećanje vodstva ali na odmor se otišlo rezultatom 2:0.

U 59. minuti danas raspoloženi Hasukić se upisao u strijelce za vodstvo domaćih 3:0. Pred sami kraj susreta, Miličević koji je netom prije ušao u igru, postavlja konačnih 4:0 za domaće.

NK GOŠK je polusezonu završio s impresivna 42 osvojena boda od mogući 45. U proljetni dio prvenstva NK GOŠK će krenuti s ogromnih 12 bodova prednosti nad prvim pratiteljem NK Zvijezda i čak 16 bodova više od trećeplasirane momčadi prvenstva i današnjeg suparnik FK Rudar iz Kaknja.

Osim bodovnih brojki NK GOŠK u ovoj polusezoni briljira i u drugim statističkim pokazateljima. “Lavovi” imaju i najbolji napad i najbolju obranu lige. “Lavovi” su mrežu protivnika tresli ukupno 34 puta a njihova obrana “kapitulirala” je tek 5 puta.

U proljetni dio prvenstva, koji počinje početkom ožujka naredne godine, “Lavovi” ulaze domaćom utakmicom protiv NK Bratstvo iz Gračanice. 

VEZANE VIJESTI

UGLJEVIK

VELIKA TRI BODA: GOŠK slavio protiv Zvijezde!

KONJIC

Šero donio GOŠK-u velika tri boda na gostovanju u Konjicu

VITEZ

Ribo i Ramić za veliki spektakl u Vitezu!

GABELA

Bivši trener Željezničara preuzeo GOŠK

GABELA

KRAJ PRIČE: GOŠK ostao bez trenera

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori