KUP BIH

VELIKA SENZACIJA: Čelik izbacio Sarajevo iz Kupa BiH!

ČELIK IDE U OSMINU FINALA

U posljednjem susretu 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine, pred oko 10.000 gledalaca na Stadionu “Bilino polje” u Zenici, premijerligaš Sarajevo je poražen nakon penala ukupnim rezultatom 6:5 (1:1, 0:1) od domaćeg Čelika, člana Druge lige Federacije BiH – grupa Centar. 

Susret je, nakon što je Sarajevo vodilo na poluvremenu s 1:0, u regularnom dijelu završio 1:1. Odlučujući penal za pobjedu Čelika s 6:5 realizirao je kapiten Aladin Isaković, a jedini penal nije realizirao Sarajlija Mirza Mustafić, kojem je u 4. seriji zenički golman Adi Durmo odbranio penal.

Čelik je hrabro počeo meč protiv favoriziranih Sarajlija, a već u 2. minuti Adi Međuseljac je iz blizine pogodio lijevu stativu sarajevskog golmana Muhameda Šahinovića, kojem se lopta odbila u naručje. Sarajevo je u 14. minuti, nakon šuta Hamze Čatakovića sa oko 25 metara, pogodilo prečku zeničkog golmana Adija Durme.

Čelik je u 20. minuti, nakon ubacivanja Eldara Sivca sa desne strane, ponovo imalo veliku priliku, ali je šut Mirsada Šijerkića sa oko osam metara iskosa sa lijeve strane Šahinović skrenuo u korner. Sarajevo je uzvratilo u 29. minuti preko Nardina Mulahusejnovića, koji je šutirao preko glavom, a njegov šut glavom, minut kasnije sa oko 11 metara, golman Adi Durmo je izvrsno odbranio.

Durmo ipak nije mogao zaustaviti i šut Čatakovića iz 35. minute sa oko 22 metra, koji je pogodio u gornji desni ugao Čelikovog gola pa je Sarajevo povelo s 1:0. Bio je to i rezultat s kojim se otišlo na odmor.   

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, već nakon 30 sekundi igre, Čelik je preko Šijerkića zatresao mrežu Sarajeva, ali je gol poništen zbog ofsajda. Mulahusejnović je u 48. minuti bio sam pred zeničkim golmanom te šutirao preko gola sa oko sedam metara iskosa sa lijeve strane.  

Čelikov napadač Mahir Karić je u 50. minuti šutirao glavom sa oko 10 metara, lopta se od prečke odbila i pogodila u leđa golmana Šahinovića. Najbrži lopti bio je Šijerkić, ali su gosti skrenuli loptu u korner. Nakon greške odbrane Čelika, Čataković je u 55. minuti bio sam pred golmanom, ali je  sa oko 14 metara iskosa sa lijeve strane šutirao pored gola.

Čelik je u 57. minuti, nakon igranja rukom u svom 16-ercu Nemanje Tomaševića, poravnao iz penala, kojeg je u gol za 1:1 pretvorio Edin Durmiš. Durmiš je nakon dobrog kontranapada u 70. Minuti, tek što je ušao u 16-erac Sarajeva, šutirao preko gola.

Do kraja nije bilo promjene rezultata pa se pristupilo izvođenju penala, nakon kojih je pobjeda pripala Čeliku.

Strijelci iz penala za Čelik bili su: Edin Durmiš, Selim Žuna, Harun Vardo, Eldar Sivac i Aladin Isaković, a za Sarajevo: Ivan Ikić, Hamza Čataković, Mersudin Ahmetović i Muharem Trako. 

VEZANE VIJESTI

WWIN LIGA BIH

Novi problemi za FK Sarajevo: Bitni fudbaleri propuštaju Tuzlu City!

SARAJEVO

Mirvić i Ibričić suspendovani na duži period, Rožman dobio uslovnu kaznu

SARAJEVO

SAVEZ ODLUČIO: Sarajevo brutalno kažnjeno!

DANAS ZASJEDANJE

Savez ne dozvoljava da advokat brani FK Sarajevo na Disciplinskoj!

KOŠEVO

Bordo miljenik ponovo na Koševu!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori