MOSTAR

Mario Ivanković: Vjerujem da će rad i karakter dati rezultate!

IZJAVA SELEKTORA IVANKOVIĆA

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine nije imala uspješan ciklus kvalifikacija u teškoj skupini sa domaćinom Poljskom, Italijom i Estonijom. 

Iako su naši momci (2004./2005. godište) pokazali protiv Italije vrlo kvalitetnu igru, Estoniju vodili sa 2:0 ali nas je poremetio crveni karton kao i loše suđenje sa Poljacima, rezultat je izostao ali selektoru Mariju Ivankoviću ovo će biti škola za budućnost i ne sumnjamo da će naš selektor posložiti kockice

Za rezime kvalifikacija kontaktirali smo Ivankovića koji je u izjavi za BHFudbal govorio o proteklim utakmicama:

"Sigurno da rezultatima nismo i ne možemo biti zadovoljni. U utakmicama protiv Italije i Estonije smo pokazali da imamo kvalitet i da možemo odigrati na visokom nivou. Manjak koncentracije i sreće pogotovo u završnici utakmica je razlog što nismo napravili više" - kazao je Ivanković te dodao:

"Vjerujem da smo bar jednom prije kvalifikacija bili svi na okupu da bi bilo puno bolje. U periodu otkad sam selektor nije bilo prilike da se bar jednom svi okupimo. Većina igrača koji igraju u inozemstvu prvi put su se pojavili u Poljskoj. Ipak, uvjeren sam da u ovoj generaciji ima par momaka koji ce u budućnosti biti u kadru A reprezentacije. Vjerujem da će više pripremnih utakmica, još bolji rad, s igračima koji imaju prije svega karakter i kojima je igranje za reprezentaciju na prvom mjestu dati rezultat u budućnosti" - zaključio je popularni Maka. 

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

Mario Ivanković je uspio ono što nisu mogli Gvardiola i Arteta

HOLANDIJA

IVANKOVIĆ PORUČIO: Igramo za svoj grad i za Bosnu i Hercegovinu

MOSTAR

Pomoćni trener Zmajeva privremeno preuzeo klub iz Premijer lige

STANIŠ

Ženska juniorska selekcija BiH plasirala se u Ligu A

SARAJEVO

Mario Ivanković: Nova formacija izgleda dobro

PROMO

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

I ove godine u Hotelu Hills najbolja proslava 8. marta

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori