HUMANI GEST

Sarajlija donirao dio jetre majci pa ponovo zaigrao fudbal u Cibaliji!

POTEZ KOJI JE ODUŠEVIO REGIJU

Nogometaš Cibalije iz Vinkovaca Robert Perić-Komšić donirao je dio jetre svojoj majci i tako joj spasio život.

- Mama je veći heroj. Ne daj Bože nikome ono što je ona proživjela u proteklih 13 godina. Imala je tri neuspjele transplantacije jetre s mrtvog donora. Propala je ideja i da živi donor bude brat Vedran čija je jetra bila masna. Otac Nedeljko ima više od 50 godina što je uz masnu jetru jedan od dva faktora koji su ga eliminisali, rekao je Robert Perić-Komšić za Avaz, nakadašnji omladinac kluba s Grbavice, koji se za vikend vratio na teren i odigrao 20-tak minuta za Cibaliju protiv Kustošija.

Prethodno se četiri mjeseca oporavljao od operacije, nakon što mu je uklonjeno 70 posto jetre. Doktori prvo nisu bili sigurni da li će se moći vratiti nogometu, ali za njega nije bilo izbora.

- Rizik je bio ogroman, a mami je vrijeme isticalo. Bila je životno ugrožena, trbuh joj se punio vodom i bilo je pitanje dana… U trenutku kada sam saznao da su sve ostale opcije iscrpljene, spakirao sam stvari i odletio za Istanbul. Operacija je prošla dobro, a sad sam se vratio na teren, rekao je za hrvatske medije Robert Perić-Komšić, koji je rođen u Sarajevu 30. marta 1999. godine. 

U Omladinskoj školi FK Željezničar bio je od 2010. do 2016. godine, a potom je igrao za Zlatne Moravce, Lokomotivu, Rudeš, Alaves i Istru.

VEZANE VIJESTI

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori