HRVATSKASKA

POTEZ GODINE: Fudbaler iz Hrvatske majci donirao jetru!

SPASIO ŽIVOT BOLESNOJ MAJCI

Fudbaler Cibalije Robert Perić-Komšić prošle sezone u tadašnjoj Drugoj HNL odigrao je 17 utakmica i zabio dva gola. Drugi je postigao 5. marta protiv Jaruna, a par dana kasnije otišao u Istanbul na operaciju jetre koju je donirao teško bolesnoj majci Ljiljani.

"Bogu hvala, sve je prošlo OK, operacija i oporavak. Oboje smo dobro, ja sam gotovo spreman za povratak na teren, a mama je nakon 13 godina borbe dobila novi život", rekao je Perić-Komšić.

Četiri mjeseca nakon operacije trenira gotovo potpuno normalno, ali zasad izbjegava čvršće duele. S obzirom na to da mu je odstranjeno 70 posto jetre, nije bilo sigurno hoće li moći opet profesionalno igrati nogomet.

"Imao sam potpuno jasnu sliku rizika, ali u tom trenutku uopće nisam razmišljao o tome hoću li nogomet zaigrati ikad ili više nikad. Imao sam jasnu misiju, da mama bude dobro. Sve ostalo bilo je sporedno", rekao je.

"Mama je veći heroj od mene. Ne daj Bože nikome ono što je ona proživjela u proteklih 13 godina. Imala je tri neuspjele transplantacije jetre s mrtvog donora. Propala je ideja i da živi donor bude brat Vedran čija je jetra bila masna, pa je postupak propao.

Otac Nedeljko ima više od 50 godina, što je uz masnu jetru jedan od dvaju eliminirajućih faktora za donorstvo. Rizik je bio ogroman, a mami je vrijeme istjecalo. Bila je životno ugrožena, trbuh joj se punio vodom i bilo je pitanje dana… U trenutku kada sam saznao da su sve ostale opcije iscrpljene, spakirao sam stvari i odletio za Istanbul", ispričao je Perić-Komšić.

"Poruke podrške i ohrabrenja stizale su stvarno sa svih strana. Teško mi je pronaći prave riječi kojima bih opisao koliko je to za mene značilo u tim trenucima. Ovim putem zahvaljujem svima koji su nam dali dodatnu snagu u toj borbi", dodao je.

VEZANE VIJESTI

VEZNJAK DINAMA

OGLASIO SE SUČIĆ: Hrvatska je moja domovina!

HRVATSKA

Bivši reprezentativac BiH osuđen na uslovnu kaznu od osam mjeseci

HRVATSKA

Selektor Hrvatske dobio otkaz zbog izjave o Dinamu

HRVATSKA

Jedan od najvećih svjetskih talenata promijenio državljanstvo, nastupat će za Hrvatsku

HRVATSKA NA EURU

Rođeni Zeničanin odveo Hrvatsku na EURO: 92. smo napustili dom!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori