IZRAEL

Bio u zatvoru, a sada vodi klub koji je senzacija u Ligi prvaka!

NEVJEROVATNA PRIČA

Zanimljivu i neobičnu priču ima trener Maccabija Barak Bakhar. U pitanju je 42-godišnji izraelski trener koji sastav iz Haife vodi od 2020. godine.

U tom je razdoblju osvojio dva naslova nacionalnog prvaka, dok je u prošlom kolu trenutnih kvalifikacija priredio senzaciju, izbacivši Olympiakos s Maccabijem. Ranije u karijeri vodio je Kiryat Shmonu i Hapoel Beer Shevu.

Prvi posao dobio je 2011. godine kao pomoćni trener u Kiryatu, no nevjerojatne stvari proživio je još kao igrač. Naime, Bakhar je 70 dana proveo u zatvoru. Tijekom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine pozvan je u reprezentaciju Izraela za utakmicu s Luksemburgom i Latvijom. Međutim, poziv je ubrzo povučen jer Bakhar nije odslužio vojni rok.

S obzirom na to da je vojni rok u Izraelu nužan kako bi se igralo za reprezentaciju, završio je iza rešetaka.

"Nikada ne bih bio nogometaš da tada nisam napustio vojsku. Priključili su me borbenoj jedinici, a tražio sam da me prebace među pripravnike kako bih odradio sportsku službu. Ali nisam imao s kim razgovarati, nisam imao izbora. Kada bih mogao vratiti vrijeme, učinio bih isto", poručio je.

Bakhar je isticao kako dolazi iz vojne obitelji, u kojoj su mu braća bila u vojsci, dok su mu ujaka Rehavama Ze'evija ubili 2001. godine. Tačnije, ubio ga je Hamdi Kuran iz Narodnog fronta za oslobođenje Palestine.

VEZANE VIJESTI

ODIGRANO 18 KOLA

U Premijer ligi BiH osam trenera je ostalo bez posla u jesenjem dijelu!

TRENER

Ćiro Blažević: Borim se, ali ne ide, ja sam polumrtav čovjek

TRENER

Amir Alagić otvoren: BiH ima jako staru reprezentaciju!

POMOĆNI TRENER

Slaven Musa: Utakmica sa Amerikom dobra provjera za igrače

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori