REPREZENTATIVAC BiH

Luka Menalo: Bio sam sretan zbog poziva za Bosnu i Hercegovinu

IGRAČ DINAMA IZ ZAGREBA

Naš reprezentativac iz Olimpije Luka Menalo u razgovoru za klupsku stranicu istakao je da je bio sretan zbog poziva novog selektora Bajevića, a onda je, kako kaže, uslijedilo razočarenje. 

- Poziv sam dobio već u novembru, u toku kvalifikacija. Nažalost, zbog povrede zgloba nisam mogao igrati. Tako da sam propustio susrete protiv Italije i Lihtenštajna. Novi poziv je predstavljao novu priliku za mene, ali onda se dogodila ova situacija s koronavirusom - rekao je Menalo i dodao.

- Bio sam sretan zbog poziva, ali je onda uslijedio razočarenje. 

Kako trenutno izgleda Vaš svakodnevni život?

- Moj dan je jednostavan. Prvo ide buđenje, zatim doručak, trening i vježbanje kod kuće. Sada imam vremena da se posvetim nekim stvarima za koje smatram da nisu baš najbolje. U individualnom treningu se posebno na to fokusiram. Nakon ručka obavezno se odmorim, a onda provodim vrijeme sa svojim roditeljima i sestrom. Nakon toga ide trčanje, večera i gledanje filmova.   

U Olimpiju ste stigli na posudbu iz zagrebačkog Dinama i brzo ste se snašli. Kako biste opisao svoju sezonu u Olimpiji?

- Žao mi je što ranije nisam došao u Olimpiju, jer sam ovdje mnogo toga naučio. Napredovao sam kao igrač i na tome sam zahvalan svima u klubu. Zahvalan sam na povjerenju koje sam dobio od kluba i nadam se da sam to opravdao svojim igrama na terenu. Mogu reći da sam zaista zadovoljan i svojim igrama, ali i igrama cijele ekipe. 

Koje se utakmice najradije sjećate iz ove sezone?

- To je susret u Kranju protiv Triglava, kada smo gubili 0:2, a onda smo slavili sa 3:2. Mislim da je ta utakmica, ta pobjeda, pokazala naš karakter i snagu ekipe. 

Možete li s nama podijeliti neka posebna iskustva s navijačima?

- Trenutno se ne sjećam nekih posebnih iskustava s navijačima, ali ih je jako lijepo vidjeti kada me pozdrave na ulici, traže sliku ili autogram. To je zaista poseban osjećaj. Često dobijem poruke podrške od navijača, mada nakon poraza zna biti i neprimjerenih poruka. To uvijek ignorišem i fokusiram se na one pozitivne i ohrabrujuće komentare - rekao je Menalo, koji je u ovoj sezoni postigao devet golova za Olimpiju, uz pet asistencija.

VEZANE VIJESTI

SELEKTOR BIH

Savo Milošević brzo zaboravio Ukrajinu, zapjevao u Beogradu!

ETNO SELO STANIŠIĆI

Kadetska reprezentacija BiH slavila protiv Bjelorusije!

KADETI

Kadetska reprezentacija BiH pregažena od Poljske

BIVŠI REPREZENTATIVAC

Zukanović odbio VIP ulaznicu od Saveza, ide na tribine sa Fanaticosima!

TAHIROVIĆ OPTIMISTIČAN

Benjamin Tahirović: Ovo je do sada najvažnija utakmica u mojoj karijeri!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori