Druga liga - jug

Menalo: Naši zajednički ciljevi su stabilizacija kluba i fokus na omladinskom pogonu!

BRAT FUDBALSKOG REPREZENTATIVCA BiH

Na Gradskom stadionu Bjelave izvršena je danas prozivka nogometaša Hrvatskog nogometnog kluba ”Čapljina”.

Treneru Damiru Borovcu se odazvalo 20 igrača.

Prozivci i prvom treningu nazočili su i predsjednik kluba Goran Dodig, dopredsjednik Goran Lukenda te sportski direktor Pero Menalo, kao i nekoliko članova Uprave kluba.

Predsjednik HNK ”Čapljina” Goran Dodig istaknuo je kako mu je čast i zadovoljstvo, ali i velika obaveza biti na čelu kluba s Bjelava.

”Uprava i ja zajedno sa upravom kao prvi među jednakima ćemo dati da napravimo nešto od kluba, a osnovni cilj je stabilizacija kluba na svim razinama, od prvog tima, preko omladinskog pogona, pa sve do uspostavljanja funkcionalne infrastrukture, kako one fizičke, tako i one ljudske, odnosno kadrovske, da sve funkcionira na najbolji mogući način. Svaki trud i rad vremenom da rezultate, a siguran sam da će tako biti i ovdje”, rekao je Dodig u prvoj izjavi koju je dao za medije nakon imenovanja.

Napredovati se može, kaže, jako puno.

”Već 11 godina radim u INTERA tehnološkom parku, većinom na projektima, tako da je jako puno sitnih stvari koje se mogu povezati i koje se iskustvom može prenijeti. Već u prvim danima sam vidio brojne poveznice koje se mogu implementirati na jednostavan način, ali ništa od toga se ne može implementirati bez ljudi, a upravo je to prevagnulo da se prihvatim ove dužnosti, njihov entuzijazam, mladih ljudi, koji su me okružili i gdje smo razgovarali na temu budućnosti i razvoja i to me oduševilo”, dodao je za ČA::portal Dodig.

”Što se tiče suradnika, da sam ih sam birao, ne bih ih bolje odabrao”, rekao je Dodig.

Što se tiče sportskog plana kaže da kao sportaš želi da klub u svakom kolu ide na pobjedu.

Dopredsjednik kluba Goran Lukenda također smatra da snaga leži u ljudstvu, odnosno ekipiu koja je u novoj upravi.

”U Upravnom odboru su sve mladi, obrazovani ljudi, uspješni, tu je i predsjednik Dodig koji je jako uspješan u poslovnom svijetu što će, siguran sam prenijeti i na klub”, rekao je Lukenda za čapljinski portal.

”Ambicije Uprave su u ovoj sezoni orjentacija na omladinski pogon i formiranje mladih igrača”, dodao je.

Sportski direktor kluba Pero Menalo, koji je također bivši igrač kluba, kaže da se u sličan projekt krenulo i prije 10 godina kada je u Bjelave došao kao igrač, što se dobro završilo, pa se nada da će i ovoga puta biti isto.

”Ovo je definitivno novi početak što se tiče ekipe, ali i Uprave, i nadam se da ćemo svi skupa rasti”, rekao je Menalo.

Po pitanju iskustva iz inozemstva kaže da nam nedostaje infrastrukture, ali njima nedostaje našeg mentaliteta i sportske kulture.

”Oni trebaju tu sportsku kulturu napraviti, koliko god su oni vani jaki logistički, toliko kaskaju za nama u ovom dijelu, a neka idealna stvar bila bi spoj to dvoje. Ja se nadam da ćemo mi krenuti ove godine u tom smjeru, da ćemo vratiti Čapljinu da pripada i da će Uprava napraviti iskorak po pitanju infrastrukture”, rekao je za ČA::portal Menalo.

”Što se tiče sportske strane, u svakoj utakmici idemo na pobjedu, da ikako drugačije razmišljam, ne bih se zvao sportašem. Ono što su ciljevi Uprave, odnosno naši zajednički je stabilizacija kluba, a fokus je na omladinskom pogonu i na mladima, da nešto na kraju krajeva ostavimo mladima”, rekao je Menalo.

Kroz šalu kaže da je spreman i ući u teren.

”Stavit ću se treneru Borovcu na raspolaganje, pa ako me bude imao u svojim planovima, ja sam uvijek spreman ući koju minutu”, zaključio je Menalo.

VEZANE VIJESTI

Druga liga - centar

Senzacija: Čapljina dovodi bivšeg igrača Dinama i Bayerna?!

Druga liga - jug

U samo dva dana Cvjetičanin postigao tri gola za seniore i juniore!

Druga liga - jug

POZITIVNA PRIČA: Optimizam na Bjelavama, stiže nova Uprava!

ČAPLJINA

Pehar i Cvjetičanin presudili Veležu na Bjelavama!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori