TUZLA

Saša Vugdalić - čovjek bez kojeg ne bi postojao Tuzla City!

LEGENDARNI GOLMAN I HUMANITARAC

Azmir Husić važi za čovjeka i biznismena koji je stvorio od ekipe Simin Hana za samo nekoliko sezona evropski klub dajući mu ime Tuzla City. Ove godine odigrat će svoj prvi meč u Konferencijskoj ligi.

Mnoge priče imaju svoju pozadinu i ljude koji nisu u žiži javnosti a obavljaju poslove bez kojih klub ne bi mogao funkcionirati i biti tako uspješan.

Jedan od takvih je i legendarni golman i komentator s OBN televizije Sabahudin Saša Vugdalić tzv. "siva eminencija" Tuzlaka.

Dijete iz Doma za nezbrinutu djecu u Sarahevu, veliki humanitarac i čovjek velikog srca i široke duše.

Prije skoro 50 godina za njega je čula cijela bivša Jugoslavija. Bilo mu je 17, a kada je vidio dijete kako se davi u Drini kod Ljubovije, skočio je s mosta visokog 25 metara i spasio mu život iz nabujale vode. Dječak se zvao Jovan Popović, a Saša mu je vještačkim disanjem vratio život.

Godinu dana poslije ponovo nevjerovatna situacija. Krenuo je, kao vojnik iz Zadra, na odmor u Sarajevo. Na Ivan planini, autobus je stao. Vidio je Saša da se dogodila nesreća. Automobil novosadskih registracija je sletio u provaliju. Niko nije smio da krene prema olupini. Spustio se u provaliju, izvukao majku i kćerku. Nažalost, ocu nije bilo pomoći. Teško povrijeđene je smjestio u jedan automobil, sjeo za volan i pojurio ka Konjicu. Jurila ga je policija, misleći da je ukrao automobil. Stigao je na vrijeme.

Novosti podsjećaju i na događaj koji se zbio četiri godine kasnije, u Cirihu spašava iz zapaljenog “ford eskorta” majku i dvoje djece: 18-mjesečnu bebu i djevojčicu staru pet godina. Bio je na pripremama mlade reprezentacije Jugoslavije u Švajcarskoj. Toga dana krenuo je u bolnicu, na kontrolu povrede noge. Spasavajući majku i dvoje djece i sam je zadobio opekotine, najviše i najteže po rukama. Ali, ponovo je bio sretan i zadovoljan što je uradio ono što je smatrao sasvim normalnim: da spase nečiji život.

Njegova životna priča je zaista dobra, moćna i fantastična. Neka nam je i sam živ i zdrav još mnogo godina.

Saša obavlja trenutno funkciju generalnog direktora Tuzlaka kao i vanjski suradnik predsjednika Husića, jednostavno čovjek koji daje evropski štih klubu i lijepo lice koje se prepoznaje širokom regija a od ove godine i Evrope... 

VEZANE VIJESTI

KONJIC

Tuzla i Igman gurnuli Želju na predznanje mjesto!

KUP NACIJA

Bivši igrač Tuzla Cityja proglašen najboljim strijelcem Afričkog kupa nacija

1/8 FINALA

Velež bio na koljenima, a onda se ukazao Haskić

1/8 FINALA

Okršaj Veleža i Tuzla Cityja u Mostaru

KONJIC

Igman savladao Tuzla City i pobjegao iz zone ispadanja

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori