KONJIC

Tuzla i Igman gurnuli Želju na predznanje mjesto!

21. KOLO WWIN LIGE BIH

Fudbaleri Tuzla Cityja i Igmana ostvarili su pobjede u 21. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tuzlaci su savladali Zvijezdu 09 sa 2:0, a tim iz Konjica bio je bolji od Širokog Brijega (1:0).

Sa nova tri boda ove dvije ekipe pobjegle su sa diobe pretposljednje pozicije, koju su "predale" sarajevskom Željezničaru (tim sa Grbavice svoj meč 21. kola igra sutra protiv Sarajeva).

Sadržajnu utakmicu gledali smo u Konjicu, a obje ekipe imale su svoje prilike.

Igman je do prednosti mogao u 15. minuti kada je Ramić nakon kornera sa nekoliko metara glavom šutirao pored gola. Na drugoj strani Ćeman je zaustavio pokušaj Bagarića.

Tim iz Konjica prijetio je u 56. minuti. Bila je to sjajna akcija, na kraju je šutirao Đorić, ali Bender paradom spašava svoj gol. Chinedu je zagrijao dlanove Ćemana, a golman Igmana bio je na visini zadatka.

Pritisak domaćih isplatio se u 87. minuti. Nakon ubačaja Hebibovića Mašić je postigao autogol za veliko slavlje domaćih.

Tuzlaci su sjajno otvorili utakmicu i stigli u vodstvo u 11. minuti iz jedanaesterca. nakon pokušaja Pantelića lopta je u ruku pogodila jednog igrača Zvijezde 09, a sudija Kesić pokazao je na bijelu takču. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Nukić.

Nekoliko minuta kasnije isti igrač je imao priliku da udvostruči prednost, ali je njegov udarac zastavio golman gostiju. Zvijezda je zaprijetila u 38. minuti kada je udarac Salimana odbranio Lolić.

Prednost domaćih udvostručio je Mehanović koji je matirao Damjanovića na asistenciju Kobiljara. Gosti su tražili ofsajd, ali uzalud, jer je Kesić pokazao na centar.

Kobiljar je sjajno "podvalio" loptu Mehanoviću koji sjajno vara Damjanovića. Tražili su gosti nedozvoljenu poziciju, ali pomoćni sudija se nije oglasio. Do kraja meča gosti niusu uspjeli da stignu ni do počasnog gola.

VEZANE VIJESTI

ČITLUK

Široki Brijeg bez problema savladao Igman iz Konjica

KOŠEVO

Sarajevo slavilo protiv Igmana u golijadi na Koševu!

24. KOLO

BITNA POBJEDA: Igman iz Konjica slavio protiv dobojske Sloge!

WWIN LIGA BIH

ROĐENI SIGURNI: Velež rutinski savladao Igman iz Konjica!

SARAJEVO

REMI NA KOŠEVU: Sarajevo se spasilo u zadnjim minutama protiv Igmana!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori