ZAGREB

Omiljeni reprezentativac BiH preživio životnu dramu zbog korone!

SEDAM DANA BIO NA KISIKU

Reprezentativac BiH Luka Menalo (25) se u prošlom kolu protiv Lokomotive vratio u momčad nakon bolesti, trener Ante Čačić dao mu je nešto manje od pola sata.

Prije tog ogleda posljednju utakmicu u plavom dresu igrao je još tamo 20. ožujka protiv Slavena Belupa. Nakon toga ga je stigla bolest. Jučer nam je Luka ispričao kako je zapravo sve bilo dramatično...

"Bio sam na akciji reprezentacije Bosne i Hercegovine. Tamo nas je sustigla neka viroza. Svi smo bili nešto bolesni, a mene su naglo počela boljeti pluća. Mislio sam da me “pukla” ta viroza, jer smo svi bili negativni na koronavirus testu. Kad sam ušao na utakmici protiv Lihtenštajna, nisam se mogao pomaknuti! Nisam mogao disati, udahnuti zrak", kazao nam je u uvodu Menalo. 

S Amerom Gojakom se automobilom vraćao u Zagreb...

 

"U automobilu mi je bilo O.K. dok sam sjedio. Međutim kad sam došao kući i krenuo na spavanje, opet nisam mogao disati, nisam mogao baš ništa. Odmah sam otišao na Hitnu, mislio sam da će mi dati neki lijek, pa će mi biti bolje. Međutim, kad sam snimio pluća, na snimci su se vidjeli da imam covid-ožiljke. Napravio mi se neki mjehurić u plućima, on je pukao. Zrak iz pluća je izašao u taj prostor između srca i pluća, pa zato nisam mogao disati. Tjedan dana sam u bolnici bio na kisiku! Nevjerojatno nešto. Kad sam imao koronu, trajalo je jedan dan, imao sam temperaturu i to je bilo to. A vidite sad što mi se dogodilo..."

Tri tjedna nije trenirao s momčadi, onda je počeo lagano trenirati, ali sve je na sreću prošlo u najboljem redu, sad je Luka spreman.

"Posve sam spreman za igru, nemam nikakvih posljedica. U redu je sve. Bitno da je sve prošlo."

U nedjelju je naravno u kombinacijama Ante Čačića za veliki maksimirski derbi s Osijekom. Pitamo ga hoće li možda Dinamo već u nedjelju osigurati naslov prvaka, hoće li pobijediti Osijek, a Hajduk izgubiti na Rujevici?

"Nisam siguran da će Rijeka pobijediti Hajduk. O toj utakmici ne bih htio previše pričati. Međutim, znano je da Rijeka igra puno bolje na Poljudu. To je bilo i onda kad sam ja odijevao riječki dres, a tako je bilo i prijašnjih godina. Baš je Rijeka puno bolja na Poljudu protiv Hajduka nego na Rujevici. Konačno, ne želimo se mi oslanjati na ničiju pomoć. Sve imamo u svojim rukama."

Kaže nam Luka što im je trener Ante Čačić kazao u svlačionici:

"Rekao nam je trener “Dečki, pa što će Osijek i Hajduk doći u Maksimir i pobijediti nas? Sve je u našim rukama”. To je apsolutno točno. Ako u nedjelju pobijedimo Osijek, u Šibeniku imamo meč loptu. Ne, titula nam neće pobjeći."

Znači, očekujete da će Dinamo biti prvak prije onog zadnjeg kola i vječitog derbija s Hajdukom u Maksimiru?

"Ja mislim da će prije tog zadnjeg kola titula biti u Maksimiru, te da će utakmica sa Splićanima biti za prestiž, a za nas i slavljeničkog karaktera. Držim da ćemo se poštedjeti sve te nervoze zadnjeg kola i derbija, da našim navijačima nećemo priuštiti da budu u strepnji, želimo im sačuvati živce, te sve riješiti protiv Osijeka i Šibenika."

Kako vidi Osječane u ovom trenutku?

"Sad su kiksali protiv Istre, kao i mi protiv Lokomotive. I dalje su u igri za naslov. Neće oni doći u Maksimir bez ambicija. U vrhu su, sigurno se nadaju svojoj prilici protiv nas, imaju svoju računicu u završnici prvenstva. Svaka utakmica ove sezone protiv njih je bila teška. Istina, u onoj prvoj utakmici sezone u Gradskom vrtu smo ih nadigrali, bili smo dosta bolji. Ali opet, imali su jedanaesterac za 1:1 koji je Livi obranio. Ali u ovoj posljednjoj utakmici oni su bili bolji i pobijedili, jedina u Maksimiru je završena neodlučeno. Makar smo mi bili dosta bolji. Treba nam dobra igra i mala doza sreće da ih pobijedimo u nedjelju."

Kad ga pitamo koji bi osječki igrači moglo biti najveća potencijalna opasnost za Dinamo, kaže:

"Osijek ima kvalitetne igrače, kvalitetnu momčad. Doveli su Kristijana Lovrića koji je jedan od najboljih igrača u HNL-u, Mijo Caktaš je opasan. Mihael Žaper je odličan igrač. Neće nam biti lagano."

Nada li se minutaži u derbiju?

"Nadam se da ću zaigrati. Kolika će biti minutaža, ne znam. Spreman sam sto posto za derbi. Mogu dati sve najbolje što imam. Koliko se sjećam imam do sada u karijeri pozitivan skor kad se rad o utakmicama s Osječanima. Vjerujem da će tako i ostati nakon nedjeljne utakmice."

Nego, Dinamo malo zabija u posljednje vrijeme? Hoće li procuriti u nedjelju?

"Mislim da je utakmica s Osijekom idealan trenutak da počnemo zabijati. Nedjeljni derbi je baš pravi trenutak za sve nas, da pokažemo prvo mjesto i naslov prvaka. Eh, kad bih još zaigrao i zabio, to bi nakon ove moje bolesti bila savršena priča, zar ne?"

VEZANE VIJESTI

SELEKTOR BIH

Savo Milošević brzo zaboravio Ukrajinu, zapjevao u Beogradu!

BIVŠI MLADI REPREZENTATIVAC

Sučić o izboru reprezentacije: Kao mali, upališ TV i srce zaigra!

NORVEŠKA

Izabranici Dubravka Orlovića preokrenuli 0:2 protiv Crne Gore

ETNO SELO STANIŠIĆI

Kadetska reprezentacija BiH slavila protiv Bjelorusije!

SARAJEVO

GOTOVO JE: VAR od sljedeće sezone u Premijer ligi BiH

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori