GABELA

Dženan Hošić: Mi se nadamo da smo na dobrom putu!

NAJAVA DERBIJA PROTIV TOŠK-a U GABELI

Zbog uskrsnih praznika utakmice Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine igraju se u subotu. U Gabeli nas očekuje veliki derbi između GOŠK-a i TOŠK-a, drugoplasirane i trećeplasirane ekipe. 

Trener GOŠK-a Dženan Hošić u razgovoru za "BHFudbal" analizirao je prethodne dvije utakmice kao i ekipu Gabele koju je preuzeo prije dvije sedmice. U prvom meču upisali su remi protiv Tomislava (0:0) da bi u Hadžićima svladali Radnik sa 2:1.

"Što se tiče kadra mislim da je ekipa posložena dobro što se pokazalo u prvom dijelu sezone. Svaki trener radi prema svom nahođenju i traži ekipu koja njemu odgovara. Nalazimo se pri vrhu tabele i mislim da zbog kadra kojeg posjedujemo to i zaslužujemo."

"Kada su u pitanju prve dvije utakmice rekao sam da protiv Tomislava nisam mogao ništa puno promijeniti s obzirom da sam ja došao par dana prije meča. Ta utakmica se pod svaki cijenu morala dobiti, imali smo problema sa probijanjem defanzivnog bloka i u tome nismo uspjeli. Međutim razgovor s igračima donio je to da utakmica u Hadžićima bude sasvim drugačija, i pored gola domaćina u prvom dijelu, ni jednog momenta nismo odustajali. Ja i stručni štab smo osjetili da možemo promijeniti tok utakmice što se i pokazalo na kraju gdje su najviše doprinijeli igrači koji su ušli s klupe", detaljno je analizirao Hošić

Potom smo prešli na derbi susret sa TOŠK-om u Gabeli

"Kada sam dolazio u Gabelu govorio sam da bih volio da je prva utakmica bila s TOŠK-om. To je derbi gdje se igra malo otvoreniji fudbal za razliku od Tomislava koji je došao da se brani i svaki bod njima je dovoljan. Sve ekipe su izjednačene i ovi iz donjeg dijela tabele mogu nam napraviti velike probleme. TOŠK je u samom vrhu već par sezona, ne mijenjaju puno kadar i imaju trenera (Dženan Zaimović) koji ima iskustva i radi dobar posao, igraju dobro i napadački, vjerujem da će biti dobra utakmica. Mi se nadamo da smo na dobrom putu, da smo se vratili i pokazali da možemo igrati i kada gubimo" - kazao je trener Gabeljana. 

VEZANE VIJESTI

GABELA

Bivši trener Željezničara preuzeo GOŠK

GABELA

KRAJ PRIČE: GOŠK ostao bez trenera

1/8 FINALA

Zrinjski sa pola gasa izbacio Slaviju; GOŠK ispao od Jedinstva

MOSTAR

Danas su na rasporedu tri meča Kupa Bosne i Hercegovine

GOŠK PREGAŽEN

BITNA POBJEDA: Sarajevo razbilo GOŠK na Koševu!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori