DOBOJ-KAKANJ

CAS DONIO ODLUKU: Vraća li se Mladost u Premijer ligu?!

KONAČNA ODLUKA U SLUČAJU MLADOST DK

Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbio je žalbu Fudbalskog kluba Mladost Doboj-Kakanj čime je potvrđeno da se ovaj klub neće vratiti u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. 

Mladost DK nije dobila licencu za nastup u Premijer ligi ove sezone te je ekipa izbačena u niži rang nakon čega je opstao FK Radnik, iako je na tabeli bio na mjestu koje donosi relegaciju.

FK Mladost je angažovao i veliki broj svjedoka koji su iznijeli sve što su imali, no na kraju je slučaj "pao" i ekipa ostaje u Prvoj ligi Federacije BiH iako su tražili povratak u Premijer ligu.

Iz kakanjskog kluba od samog starta su znali da će slučaj biti komplikovan i delikatan, ali su se nadali odluci u svoju korist. Međutim, od toga neće biti ništa.

Iz FK Mladost uložili su žalbu Sudu za sportsku arbitražu, ali je na kraju CAS ipak, nakon devet mjeseci presudio da slučaj licenciranja nije u njihovoj nadležnosti i da podliježe Statutu Nogometnog saveza BiH, prenosi klix.ba

Podsjetimo, Drugostepena komisija za licenciranje NSBiH odbila je odobriti licencu Mladosti tokom prošlog ljeta, a razlog je taj što je ekspert NS BiH protumačio da je ugovor između kluba iz Kaknja i Grada Zenica nevažeći. Radi se o ugovoru o korištenju stadiona Bilino polje pošto je od ove sezone svaki klub trebao imati stadion s reflektorskom rasvjetom.

Kako Gradski stadion Doboj-Kakanj nema reflektore, Mladost je pokušala prijaviti zeničko Bilino polje, no ugovor kluba i Grada Zenica protumačen je kao nevažeći.

Proces za licenciranje za novu sezonu je trenutno u toku i postoji mogućnost za novim dramatičnim situacijama. Nadamo se da od toga neće biti ništa.

VEZANE VIJESTI

BANJA LUKA

BORAC NA PLUS DEVET: Banjalučani slavili protiv Tuzle!

ROĐENI U TURSKOJ

Predstavnici FK Velež održali sastanak sa predstavnicima Antalye

SARAJEVO

Bismark Charles na posudbi u Željezničaru

MOSTAR

HERCEGOVINA ŽIVI VELEŽ: Osam firma donijelo milione Rođenim!

MOSTAR

Zrinjski dobija pojačanje iz Južne Amerike

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori