BANJA LUKA

BORAC NA PLUS DEVET: Banjalučani slavili protiv Tuzle!

PRVO KOLO PROLJETNOG DIJELA SEZONE

Fudbaleri banjalučkog Borca slavili su na domaćem terenu protiv Tuzla Cityja rezultatom 2:1 u posljednjem susretu 19. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Banjalučani su pobjedom na ovom susretu uspjeli povećati svoju prednost u odnosu na svoje pratioce, koji su svi kiksali Zrinjski (0:0 sa Željezničarom), Velež (0:0 sa Slogom iz Doboja) i Sarajevo (poraz 1:3 od Širokog Brijega). 

Što se same utakmice tiče, Borac je poveo u 24. minuti nakon slobodnog udarca, koji je izveo Terzić, a glavom završio Jovo Lukić. 

Za drugi gol na susretu se čekala 53. minuta. Vuković je prošao po lijevoj strani, prebacio je na suprotnu stranu za Kvržića, a on ju je samo proslijedio za Lukića, koji je iz neposredne blizine udvostručio prednost crveno-plavih.

Gosti se nisu predavali, a zbog loše reakcije Grahovca uspjeli su unijeti i nemir u redove protivnika. Naime, veznjak Borca je krenuo vratiti loptu prema golmanu Miloševiću, ali se prikrao Mehanović i pogodio za ispostavit će se konačan rezultat. 

Borac ima devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Zrinjski, dok je Tuzla City 10. na tabeli i izjednačen sa Igmanom po broju bodova (19), dok im Željezničar bježi jedan bod, prenosi Avaz.

VEZANE VIJESTI

BANJA LUKA

Navijači Borca skandirali Ratku Mladiću, Željin golman uzalud širio ruke

BANJA LUKA

Je li divljački start Šušića samo za žuti karton?

AUSTRIJA

Aktuelni prvak BiH novo pojačanje pronašao u Austriji

KONF. LIGA

Prvak BiH saznao protivnike u Konferencijskoj ligi!

BANJA LUKA

VELIKA ŠTETA: Borac bio na korak od historije!

PROMO

UNITRADE vam donosi novu akcijsku top ponudu guma!

Meridian i FK Sarajevo obojili oktobar u roze

Hifa Petrol donirala 260.000 KM za djecu sa posebnim potrebama!

NLB Grupa donira milion eura za ublažavanje posljedica razornih poplava u BiH

Hifa Petrol donirala dodatnih 32.000 KM za poplavljena područja

Hifa Petrol u Modriči otvorila svoju 59. benzinsku pumpu

MERIDIAN: Donacija poplavljenim područjima u FBiH

NEDJELJA U MERIDIANU: Uplati karticom i uzmi 5o posto bonusa

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori