SARAJEVO

Turnirom 'Welcome to Sarajevo' obilježava se Dan grada Sarajeva

SFK 2000 SARAJEVO

U organizaciji ženskog fudbalskog kluba 'SFK 2000 Sarajevo' u utorak, 5. aprila bit će održano prvo izdanje turnira za djevojčice pod nazivom "Welcome to Sarajevo". 

Organizator, SFK 2000 Sarajevo, u saradnji s Nogometnim/Fudbalskim Savezom BiH, okupiti će veliki broj mladih fudbalerki, koje će se sportski nadmetati na terenima centra "Safet Zajko" u Sarajevu.

Djevojčice će se takmičiti u dvije starosne kategorije U-15 i U-11. 

Rođendan grada Sarajeva, koji se obilježava 6. aprila, povod za SFK 2000 Sarajevo da organizuje tunir, na kojim će učestvovati više od 100 djevojčica.

Želja Kluba jeste da veliki broj mladih sportašica upoznaju ljepote grada Sarajeva, a sve kroz sport, druženje i sklapanje novih prijateljstava. 

Tunir će biti održan istog dana, kada je na rasporedu žrijeb grupa predstojećeg UEFA U-17 prvenstva Evrope.

Bosna i Hercegovina je početkom maja domaćin završnice najboljih kadetkinja, a prvenstvo se, osim u gradu Sarajevu, održava i u Mostaru, Širokom Brijegu i Zenici.

S tim i vezi turnir za djevojčice "Welcom to Sarajevo" imati će svojesvsnu ulogu simulacije nadolazećeg prvenstva Evrope, što će biti jedan od najvažnijih događaja u Bosni i Hercegovini u posljednjih nekoliko godina, saopćeno je iz SFK 2000 Sarajevo.  

Susreti na turniru za djevojčice u utorak počinju od ranih jutarnjih sati, a u konkurenciji U-15 nastupaju: SFK 2000, ŽNK Željezničar, ŽFK Respekt, ŽNK Vogošća, ŽNK Sloga, ŽNK Inter, ŽFK BSK-Spartak, ŽNK Krivaja, Nova žena i NK Troglav.  U mlađem uzrastu igrati će ŽNK Posavina, ŠN Tika-Taka, ŽFK BSK-Spartak, ŽFK Respekt, SFK 2000, ŽNK Krivaja, ŠF Tango, ŽFK Borac, navodi se u saopćenju. 

VEZANE VIJESTI

NOVI PAZAR

PRAZNIK FUDBALA U NOVOM PAZARU: U toku prijave za turnir!

VELIKA KLADUŠA

Počele prijave ekipa za Novogodišnji turnir 'Velika Kladuša 2023'

SARAJEVO

SFK Sarajevo 2000 protiv Osijeka u Ligi prvaka za žene

ZENICA

BORDO DAME BEZ KONKURENCIJE: Dupla kruna za SFK Sarajevo

BUTMIR

Uz pet golova Maje Jelčić Sarajevo potvrdilo novu titulu

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori