GABELA

KEMAL SELMAN - nogometni dragulj u redovima 'Lavova' iz Gabele!

VELIKI BH. NOGOMETNA NADA IZ GOŠK-a

Kada vas jedan fudbaler očara svojom igrom i golovima na prvoj utakmici, to mora značiti samo jedno, da se radi o velikom talentu koji ima potencijala izrasti u ozbiljnog igrača s respektabilnom karijerom.

Niko ne može garantirati i prognozirati budućnost ali ako sreća i zdravlje posluže Kemala Selmana, sasvim sigurno ćemo ga gledati u velikim klubovima, prvo u Bosni i Hercegovine a kasnije i u jačim ligama Evrope.

Riječ je o 18-godišnjem napadaču GOŠK-a iz Gabele s kojim smo imali priliku razgovarati o njegovim početcima i očekivanjima u klubu iz Gabele.

Zanimljivo, naš sugovornik je počeo trenirati nogomet tek sa 15 ljeta.

"Prije tri godine sam počeo trenirati fudbal, volio sam ga i igrao ali ništa ozbiljno i profesionalno. Krenuo sam u jelaškom Borcu u kadetima, nisam uopšte planirao niti se nadao da će ići ovim smjerom. Kada sam trebao preći u juniore oni su me prekomandovali za prvi tim. U ovoj polusezoni sam postigao deset pogodaka za prvi tim i 17 za juniorski", otkrio nam je mladi Selman.

Nakon toga došlo je do prelaska u GOŠK iz Gabele, iako je imao ponudu premijerligaša.

"Do Gabele sam stigao zahvaljući mom menadžeru Admiru Husariću. Imali smo još par ponuda između ostalog i jednu iz Premijer lige BiH ali izbor je pao na GOŠK, jer smo željeli ići stepenicu po stepenicu" - pojasnio je napadač Lavova.

Selman nam je još kazao da je zadovoljan uslovima u klubu i da je velika razlika između Druge lige, koju je igrao i Prve lige FBiH. Također je dodao da ima važeći ugovor do ljeta i da se nada produženju suradnju ukoliko sve bude teklo po planu, kao i do sada.

Pohvalio je novog šefa struke Hošića kazavši da se atmosfera defintivno popravila te da se svi nadaju istom cilju, ulasku u Premijer ligu BiH.

Jedno je sigurno, GOŠK u svojim redovima ima nogometnog dragulja kojeg još treba 'brusiti' i pružati mu šansu, a sve ostalo je na njemu lično, ukoliko bude kvalitetno radio i vjerovao u svoje snove, oni će se jednog dana i ostvariti, jer po svemu prikazanom na terenu, nema sumnje u ovu konstataciju. 

VEZANE VIJESTI

UGLJEVIK

VELIKA TRI BODA: GOŠK slavio protiv Zvijezde!

GABELA

Bivši trener Željezničara preuzeo GOŠK

GABELA

KRAJ PRIČE: GOŠK ostao bez trenera

1/8 FINALA

Zrinjski sa pola gasa izbacio Slaviju; GOŠK ispao od Jedinstva

MOSTAR

Danas su na rasporedu tri meča Kupa Bosne i Hercegovine

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori