FUTSAL

FUTSAL ZMAJEVI: BiH sutra igra prvu utakmicu na EURU!

ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA

Službena press konferencija futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči sutrašnje utakmice sa Španijom održana je večeras u dvorani Martini Plaza u Groningenu.

Predstavnicima medija su se obratili selektor Ivo Krezo i kapiten Anel Radmilović.

„Pripreme za EURO su protekle onako kako smo planirali. Nermin Kahvedžić je imao problem sa povredom, ali zahvaljujući našem medicinskom timu, spreman je i radi normalno sa ostatkom ekipe. Pred nama je povijesna utakmica i jedva čekamo da počne“, rekao je selektor Krezo i nastavio:

„Mi u sutrašnjem meču nemamo šta da izgubimo. Španjolska je favorit ove grupe i Evropskog prvenstva. Oni su sedam puta osvajali EURO i dva puta Svjetsko prvenstvo. Sve te činjenice dovoljno govore o njima i njihovoj snazi. Za nas će nastup ovdje predstavljati novo iskustvo i moraćemo biti hrabri, pa ćemo da vidimo šta će to da nam donese.“

Ivo Krezo se osvrnuo i na suspenziju prva dva golmana Darka Milanovića i Stanislava Galića koji zbog crvenih kartona u kvalifikacijama neće moći da nastupe protiv Španije:

„Njihov izostanak će nam predstavljati problem, kao i činjenica da je golman Senad Poračanin zbog korona virusa ostao u Sarajevu. Sutra možemo računati samo na Andrijana Dujmovića koji ima dosta iskustva. Spremali smo ga za ovo i vjerujemo u njegove kvalitete.“

Kapiten Anel Radmilović je izjavio:

„Pripreme su protekle u najboljem redu. Radili smo maksimalno i dobro smo se pripremili za turnir. Ono što je najbitnije je da niko nije povrijeđen i spremni smo za meč. Jutros smo još jednom testirani na COVID-19 i svi smo negativni. Jedva čekamo početak utakmice i vidjećemo šta možemo napraviti.“

Nakon press konferencije naši reprezentativci su odradili trening.

Meč Španija-Bosna i Hercegovina počinje sutra u 17:30 sati, dok je drugi meč grupe D Gruzija-Azerbejdžan na programu u 14:30.

VEZANE VIJESTI

FUTSAL

Ivo Krezo odabrao igrače za mečeve sa Armenijom i Češkom

FUTSAL EURO

SELEKTOR KREZO PORUČIO: Ovo je bio povijesni nastup za BiH!

FUTSAL EURO

OSVOJITE BODOVE ZA ČAST: Futsal 'Zmajevi' protiv Azerbejdžana!

FUTSAL

MATCH DAY: Futsal Zmajevi danas igraju protiv selekcije Gruzije

FUTSAL EURO

UVJERLJIV PORAZ FUTSAL ZMAJEVA: BiH poražena od Španije!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori