DIŽE FORMU

U SVE BOLJOJ FORMI: Amer Gojak zabio u trijumfu Dinama!

ODLIČAN NASTUP BH. IGRAČA

Zagrebački Dinamo slavio je sa 2:0 na gostovanju protiv Istre. U radovima "Modrih" svih 90 minuta proveo je bh. reprezentativac Amer Gojak koji je bio i strijelac prvog gola. 

Prvu veću šansu Modri su imali u osmoj minuti kad je Štefulj ubacio povratnu loptu na osam metara odakle je Ademi šutirao preko gola.

Dvije minute kasnije bili su precizniji. Bio je korner za Dinamo, lopta se odbila na udarac Ivanušecu koji je pogodio Gojaka, a on poslao loptu u mrežu.

Gojak je u tom trenutku ostao sam i činilo se da je ofsajd što je sudac prvotno pokazao, ali nakon provjere VAR snimke bilo je jasno da zaleđa nema. Gojak je ostao u liniji s igračem domaćih pri udarcu Ivanušeca, a sudac je to utvrdio nakon tri minute VAR provjere za Dinamovih 0:1 u Puli.

Dinamo s igračem manje ostaje u 79. minuti kada je Theophile zaradio drugi žuti karton. Napravio je prekršaj na Belji, a sudac Strukan pokazao mu je put prema svlačionici. Nada domaćih da bi mogli vratiti u egal utakmicu nije trajala dugo.

Igrala se 84. minuta kada je krenuo kaos na terenu. Petković je prošao čuvara Silvu, a Lučić ga srušio u kaznenom prostoru. Strukan je tu prvo dao crveni Silvi pa ga nakon provjere VAR-a poništio i pokazao vrataru Lučiću koji je srušio Petkovića. Napadač Dinama preuzeo je na sebe izvođenje i zabio, ali Strukan je gol poništio i dao drugi žuti karton Petkoviću zbog zastajkivanja kod izvođenja jedanaesterca.

Nakon toga nije bilo ponavljanja penala, a domaći su u sudačkoj nadoknadi zaprijetili preko Iličića koji je pogodio pored gola. Pritisnula je Istra u posljednjim minutama i nisu uspjeli iskoristiti ponovno igrača više, a na kraju su primili i gol u posljednjoj sekundi kad je Ristovski pogodio u praznu mrežu za 0:2.

VEZANE VIJESTI

BIVŠI MLADI REPREZENTATIVAC

Sučić o izboru reprezentacije: Kao mali, upališ TV i srce zaigra!

GRČKA

Bivši mladi reprezentativac BiH zabio autogol i izbacio Dinamo

HRVATSKA

Petar Sučić odlučio da zaigra za Hrvatsku!

ZAGREB

Sergej Jakirović s Dinamom izbacio Betis!

ŠPANIJA

Jakirović nakon velike pobjede: Ušli smo u historiju

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori