TRENER

ŽELJIN ŠEF PORUČIO: Mene i igrače vrijeđa pjesma od Dine Merlina!

(Foto: Armin Heric/fkz.ba)

Željezničar u nedjelju dočekuje ekipu Radnika, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Tomislav Ivković i kapiten Samir Bekrić.

– Ne igramo sa najslabijom momčadi lige. Statistika je jedno, a stvarnost drugo. Veleža su dobili u Mostaru. Ja uvijek ponavljam istu priču. Prvenstvo je nepredvidljivo i izjednačeno, Zrinjski i Tuzla City su se odvojili za sada, ovo sve ostalo je blizu jedni drugima. Mi smo kući uvijek favoriti jer imamo navijače koje niko nema. Kada govorimo o utakmicama tipa protiv Posušja, Rudara, Radnika, ti moraš imati iskusne igrače da bi ti rekao da je to kiks. Samo iskusni igrači, potpomognuti mlađim igračima mogu doći na te utakmice i pobjeđivati. U tim ekipama ima igrača koji imaju 10 puta više nastupa u Premijer ligi od naših igrača. Imaju čvrstinu, agresivnost, pogotovo kada igraju kući. Zato kažem da je ovo ubrzano odrastanje za moje igrače i ovdje će se odvojiti oni koji će uspjeti i koji neće uspjeti. Svaka im čast. To je najveći karakter koje sam ja do sada trenirao u karijeri, možda čak i sa kojima sam igrao. Dakle, karakter, ne kvalitet, rekao je Ivković te dodao:

- Molim navijače, pogotovo ove s juga, da onu pjesmu od Dine Merlina, koja mene i igrače izuzetno vrijeđaju, da pjevaju na nekim drugim adresama jer ovi igrači to nisu zaslužili. Ima jako puno Željine djece koja osjećaju ovaj grb i vole ovaj klub i treba im pomoć jer im je ovo prva seniorska sezona".

– Mi, kao što šef kaže, respektujemo svakog protivnika, ali više gledamo sebe. Znamo da igramo na svom stadionu i ubijeđen sam da ćemo imati podršku navijača i da ćemo sve sa treninga prenijeti na utakmicu. Ja vjerujem u ovu ekipu, možemo puno bolje, samo da prenesemo ozbiljnost i rad sa treninga na utakmice. Ja se nadam da ćemo u nedjelju pokazati pravo lice i doći do svog cilja, a to je pobjeda, što će ovim mladim momcima sigurno dobro doći za samopouzdanje. Težak period je iza nas, ali jedino svi skupa možemo izaći ih svih problema. Pobjeda bi sigurno mnogo toga olakšala, kazao je Bekrić.

 

VEZANE VIJESTI

PRESS KONFERENCIJA

Akrapović uoči Veleža: Teška su ekipa, taktički igraju ofanzivan nogomet!

SARAJEVO

Delegacija FK Željezničar odbila doći na sastanak koji organizuje Mirvić

ROĐENDAN KAPITENU

FK Željezničar čestitao rođendan Džeki, objavili zanimljive fotografije!

MOSTAR

Zrinjski slavio protiv Želje i gurnuo ih ka dnu!

TRENER ŽELJE

Akrapović ljutito: Imam posla s gospodom koja bira kad će igrati!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori