PRESS KONFERENCIJA

'Spremni smo za sve situacije pa i za nastup BiH bez Edina Džeke'

SELEKTOR FINSKE PORUČIO

Nogometna selekcija Finske, koja će sutra u Zenici protiv Bosne i Hercegovine igrati kvalifikacijski meč za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, pred večerašnji trening na Stadionu "Bilino polje" održala je i press konferenciju.

Selektor Markku Kanerva i igrač Jukka Raitala kratko su se obratili novinarima, ali nisu davali suviše optimistične izjave. Ulogu favorita ne preuzimaju uprkos neizvjesnom nastupu kapitena i najboljeg igrača BiH Edina Džeke.

“BiH je, s obzirom da igra na svom terenu, blagi favorit. Svjesni smo situacije sa Džekom, ali smo spremni na sve situacije.”, kazao je selektor Kanerva.

Finci su prije dvije godine, 12. oktobra 2019., u kvalifikacijama za prošlo Evropsko prvenstvo, poraženi u Zenici s 1:4.

“Skoncentrisani smo samo na ovu utakmicu. Mi smo naučili lekciju iz te utakmice. Vjerujemo da nas BiH ovog puta neće potcijeniti.”, istakao je Kanerva.

Najavio je kako će odbrana biti temelj njihove igre te da očekuje priliku za kontranapade, kao što su, uostalom, iz dva takva kontranapada postigli i golove u prvom meču na svom terenu.

“BiH igra jak presing i teško se odbraniti od njihovih napada, u kojima sudjeluju i odbrambeni igrači.”, upozorio je Kanerva.

Na pitanje o sigurnosti u BiH, što su potencirali iz Nogometnog saveza Finske, kazao je da mu je drago što je dobra situacija u BiH, ali da se on bavi samo ekipom.

Raitala je istakao kako su odradili dobre pripreme u Rimu, da su imali vremena i da se odmoru, ali da mu je drago što je, nakon dvije godine, ponovo u Zenici.

Finci su, nakon dva uzastopna poraza – u gostima kod Francuske (0:2) i kući od Ukrajine (1:2), u zadnjem meču slavili na gostovanju kod Kazahstana (0:2). Prvi meč, koji je 24. marta ove godine igran u Finskoj, okončan je bez pobjednika – 2:2.

Sutra u okviru grupe D igraju još i Francuska – Kazahstan (20.45 sati).

Tabela grupe D: Francuska 12 bodova, Ukrajina 9 (+1), Finska 8, BiH 7 i Kazahstan 3 (+1).

Izvor: FENA/Vehid Begunić

VEZANE VIJESTI

KVALIFIKACIJE ZA EURO

UPOZORENJE ZA BIH: Finska pregazila Sjevernu Irsku!

LIGA NACIJA

Pogledajte golove sa utakmice BiH - Finska (VIDEO)

LIVE PRIJENOS

Evo gdje možete gledati uživo utakmicu BiH - Finska

LIGA NACIJA

Zmajevi večeras pod imperativom pobjede nad Fincima!

ULAZNICE

Evo gdje možete kupiti ulaznice za meč protiv Finske

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori