EMIR DELIĆ

Delić: Treba čestitati Vici Zeljkoviću jer je insistirao na dovođenju Peteva

POZNATI SPORTSKI NOVINAR

Poznati sportski novinar u BiH, Emir Delić, oglasio se na svom Facebook profilu nakon sinoćne utakmice Zmajeva protiv Ukrajine, koja je završena rezultatom 1:1.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

- Iako je baš prerano za čestitanja, za hvalisanje "ja sam prvi u njemu vidio nešto"... ali ako ćemo ići nekim redoslijedom, onda prvo treba čestitati Vici Zeljkoviću jer je insistirao na dovođenju ovog selektora. Nije odstupio ni jednog pedlja od svog naumu da ga postavi, bez obzira na sve pritiske. I to treba pohvaliti.

Onda treba čestitati Petevu, naravno, jer je u nemogućim okolnostima napravio nešto. Koliko je ono zapravo mjerljivo s nečim prije, tek bi se trebalo utvrditi. Neprijateljsko okruženje koje ga nije željelo, pridobio je na svoju stranu, uvjerio ekipu da ga slijedi, "kupio" znanjem, autoritetom i iskrenošću, prije svih, kapitena, ali i ostale igrače. Mogu zamisliti pod kakvim pritiskom je radio sve vrijeme i ako je nešto zaslužio, to je da u ovih mjesec živi kao i svaki normalan čovjek, bez stresa i osvrtanja ko će mu šta dobaciti.

Igračima na čelu s kapitenom čestitam jer su vjerovali u sebe i selektora i jer su u svakoj utakmici do sada baš davali sve od sebe. 

Čitam sinoć i jutros statuse ovih što likuju, što slave dvije utakmice prije kraja, što se naslađuju i prozivaju protivnike ovdašnjeg selektora. Kao oni su govorili da je on pravi, a većina nije ni znala čovjeka ni šta i koliko može... 

To vam ni Petev sigurno ne bi odobrio i preporučio, poznavajući čovjeka, nije od tog posla da se uzdiže kad je dobro. Nemojte se dizati ni kad je donekle dobro, a ne treba se ni spuštati kad je loše.

Biće vremena da se radujemo, jednostavno sad nije još takvo vrijeme. Do cilja ima još nekoliko prepreka, napisao je Emir Delić u svom statutu na Facebooku.

VEZANE VIJESTI

FRANKFURT

VIDEO: Komentar direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića!

LIGA NACIJA

PETEV SE HVATA ZA GLAVU: Ostao bez važnog igrača!

ZENICA

Selektor Petev ekspresno našao zamjenu za Vladana Kovačevića

MOSTAR

PETEV PRELOMIO: Pozvao najboljeg igrača Premijer lige BiH!

BUGARSKA

Kapiten Edin Džeko stao u odbranu selektora Ivayla Peteva!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori