TRANSFER VIJESTI

TRANSFER BOMBA: Reprezentativac BiH seli u talijansku Seriju A!

GOJAK NAPUSTIO DINAMO

Amer Gojak odlazi u Torino! Radi se o posudbi s obveznom kupnjom, a Gojak je potpisao na četiri godine. Dinamo će na ime odštete dobiti 6 miliona eura! Tako je eto završena priča bosansko-hercegovačkog reprezentativca u modrom dresu.

Bilo je najavljivano već na otvaranju ovog prijelaznog roka da će Gojak biti jedan od onih koji će ostvariti odlazni transfer. Amer je imao želju za odlaskom, a u klubu nisu imali ništa protiv, ali naravno, trebala je stići adekvatna ponuda. Ovih dana je takva i stigla i Gojak odlazi u Serie A. Veznjak je bi na radaru mnogih europskih klubova. Pisalo se ranije o interesu Evertona, Leedsa, Atalante i Fiorentine, ozbiljna je bila i priča s Bešiktašem.

Prema pisanju turskih medija, Modri su navodno tražili pet i pol miliona eura odštete. Međutim, do dogovora nije došlo. U međuvremenu za Gojaka su bili zainteresirani Sassuolo i Hertha, ali je očito najbolja ponuda stigla iz Torina.

Amer Gojak rođen je 1997. godine u Sarajevu. Nogometnu karijeru počeo je u Željezničaru, ali ubrzo je otišao u Olimpik Sarajevo, gdje debitira za prvi sastav čak i prije punoljetnosti. U Olimpiku se ubrzo istaknuo na pozicije ofenzivnog veznog igrača te zaradio pozive za U17 i U19 reprezentacije BIH. Sredinom maja 2014. potpisao je za Dinamo, ali se modrom jatu priključio tek 2015. godine nakon što je napunio 18 godina.

Do sada ima četiri nastupa u dresu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

VEZANE VIJESTI

BIVŠI MLADI REPREZENTATIVAC

Sučić o izboru reprezentacije: Kao mali, upališ TV i srce zaigra!

GRČKA

Bivši mladi reprezentativac BiH zabio autogol i izbacio Dinamo

HRVATSKA

Petar Sučić odlučio da zaigra za Hrvatsku!

ZAGREB

Sergej Jakirović s Dinamom izbacio Betis!

ŠPANIJA

Jakirović nakon velike pobjede: Ušli smo u historiju

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori