BANJA LUKA

VELIKA POBJEDA: Sarajevo iz Banja Luke nosi sva tri boda!

SARAJEVO SLAVILO PROTIV BORCA

Fudbaleri Sarajeva došli su do pobjede na gostovanju ekipi Borca u Banjoj Luci. Bilo je 0:1 u utakmici 7. kola WWin lige BiH.

Utakmica je počela penalom za domaće koji je dosuđen već u 1. minuti, a igrač Borca Despotović je iz tog kaznenog udarca šutirao preko gola.

Bordo tim je ipak stigao do vodstva u 14. minuti. Dosuđen je slobodan udarac na tridesetak metara nakon što je oboren Francis Kyeremeh, a Giorgi Gulishvili je sjajno pogodio za 0:1.

U 17. minuti glavom je pokušao Filip Jović, ali nije došlo do promjene rezultata. Karlo Lulić je oprobao svoj udarac u 31. minuti, a njegov šut sa 20-tak metara odbranio je golman domaćih.

Lulić je bio u odličnoj prilici u 39. minuti, ali je nakon lijepog pasa Giliashvilija, šutirao preko gola. I Amar Beganović je imao dobru priliku. Šutirao je iz prve u 45. minuti, ali je lopta našla put pored gola i na odmor se otišlo rezultatom 0:1.

Na početku nastavka istakao se golman Sarajeva Emil Rockov, kada je zaustavio jedan snažan udarac koji je išao u okvir gola.

Nermin Mujkić je pokušao glavom nakon kornera u 61. minuti, ali rezultat nije promijenjen. Jednu loptu je oduzeo Guliashvili u 74. minuti, sjurio se u kazneni prostor, a onda šutirao i pogodio prečku. Dvije minute kasnije pokušao je i Nemanja Anđušić, ali je lopta otišla pored gola.

U međuvremenu i Rockov je u par navrata sigurno intervenisao. Deset minuta prije kraja Renan Oliveira je šutirao, ali je izblokiran, a pred istek 90 minuta Guliashvili je još jednom pokušao iz slobodnjaka. Ovog puta domaći golman je odbranio.

Do kraja su domaći pogodili stativu, ostalo je 0:1, a bordo tim je stigao do pobjede i tri boda. Treba reći da je bordo tim utakmicu završio sa igračem manje, obzirom da se u sudijskoj nadokandi povrijedio Anđušić.

VEZANE VIJESTI

KOŠEVO

REMI NA KOŠEVU: Sarajevo i Željezničar podijelili plijen

KOŠEVO

Musić glavni sudac velikog sarajevskog derbija na Koševu, Gigović sudi Borcu

PROMO

NLB Banka i JKP Općine Stari Grad potpisali Sporazum o razumijevanju

AUSTRIJA

Aktuelni prvak BiH novo pojačanje pronašao u Austriji

PROMO

MERIDIAN UBRZANJE: Čeka te 2.000 KM bonusa dobrodošlice

Šta će reći Svjetska rukometna federacija? Enis i Milan zaigrali za Goražde

Najveće kvote za Prvu FBiH su u Meridianu: Bratstvo 2.50, Stupčanica 2.50

NLB Banka i JKP Općine Stari Grad potpisali Sporazum o razumijevanju

Ponuda koju ne smijete propustiti: U slučaju promašenog singla na meč Holandija-BiH, ulog vam se vraća!

NLB Banka Sarajevo obezbijedila pogodnosti za NLB Osnovni paket za mlade

NLB banka generalni sponzor Javnog dočeka Nove 2025. godine

Za vijek postojanja: Meridian podržao FK Drina Višegrad

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori