VOGOŠĆA

Svečano otvoren rekonstruisani stadion Hakija Mršo u Vogošći!

KAPITALNI PROJEKAT MKS KS

Rekonstruisani stadion "Hakija Mršo" u Vogošći svečano je otvoren, a njegova rekonstrukcija jedan je od kapitalnih projekata iz oblasti sporta Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Ova značajna investicija obuhvatila je rekonstrukciju nogometnog terena, postavljanje vještačke trave i ugradnju drenažnog sistema.

Ministar Kenan Magoda istakao je da je ulaganje u sportsku infrastrukturu jedan od ključnih prioriteta resornog ministarstva.

 "Godinama unazad, ulaganje u sportsku infrastrukturu bilo je zapostavljeno, što je ometalo razvoj sporta u našem kantonu. Tokom moje posjete Fudbalskom klubu Unis iz Vogošće, obećao sam značajnu finansijsku podršku za rekonstrukciju stadiona. Danas, ponosno mogu reći da smo to obećanje ispunili. Stadion 'Hakija Mršo' je potpuno rekonstruisan, a loše tlo je zamijenjeno najsavremenijom vještačkom travom", rekao je ministar Magoda.

Površina postavljene trave iznosi oko 8.100 kvadratnih metara, a nabavljeni su i postavljeni novi golovi i druga sportska oprema.

Ministar Magoda je također istakao važnost ravnomjerne podrške svim općinama u Kantonu Sarajevo, naglašavajući da će brzo svi osjetiti poboljšanje u sportskoj infrastrukturi zahvaljujući i podršci Ministarstva.

Na kraju, ministar je izrazio zahvalnost načelniku Općina Vogošća Migdadu Hasanoviću za zajednički rad na unapređenju uslova za sport i kvalitet života građana općine.

”Raduje me što će fudbaleri s ovog područja sada imati značajno kvalitetnije uslove za treniranje”, zaključio je ministar Magoda.

VEZANE VIJESTI

ŽNK VOGOŠĆA

LIJEPA GESTA SAVEZA: Sinoć u Zenici ugostili ŽNK Vogošća

PROMO

NLB Banka Sarajevo donosi naprednije mobilno bankarstvo

UNITRADE vam donosi novu akcijsku top ponudu guma!

Meridian i FK Sarajevo obojili oktobar u roze

Hifa Petrol donirala 260.000 KM za djecu sa posebnim potrebama!

NLB Grupa donira milion eura za ublažavanje posljedica razornih poplava u BiH

Hifa Petrol donirala dodatnih 32.000 KM za poplavljena područja

Hifa Petrol u Modriči otvorila svoju 59. benzinsku pumpu

MERIDIAN: Donacija poplavljenim područjima u FBiH

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori