NJEMAČKA

Ermedin Demirović potpisao četverogodišnji ugovor sa Stuttgartom

REPREZENTATIVAC BiH

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović (26) jutros je i zvanično predstavljen kao novi nogometaš Stuttgarta.

Tako je napadač Zmajeva ostvario transfer karijere, pošto je iz Augsburga prešao u tim koji je prošle sezone postao vicešampion Njemačke, prenosi Klix.

"Veoma sam sretan što sam ovde u Stuttgartu. Jedva čekam da sezona počne. Nakon utakmice u Stuttgartu postao sam navijač ovog tima. Sviđa mi se stil igre i tim. Poznajem nekoliko igrača, tako da mi vjerovatno neće trebati predugo da se skrasim ovdje", istakao je Demirović, koji će sa Stuttgartom naredne sezone igrati Ligu prvaka.

Demirović je prošle sezone blistao u dresu Augsburga sa 15 golova i 10 asistencija, bio je kapiten ekipe, a sjajne igre donijele su mu ovaj transfer za koji će Stuttgart platiti 21 milion eura i oboriti klupski rekord po visini plaćenog obeštećenja za jednog igrača.

"Demirović već nekoliko godina dokazuje svoj poseban kvalitet. Jedan je od najboljih napadača Bundeslige. Ermedin je jednako impresivan i kao strijelac i kao asistent. Njegovo iskustvo i mentalitet čine ga apsolutnom vrijednošću našeg tima. Jako nam je drago što Ermedin sada nosi dres VfB-a i srdačno mu želimo dobrodošlicu u klub", rekao je sportski direktor Švaba Fabien Wohlgemuth.

Ranije je Demirović igrao za Freiburg, Alaves, St. Gallen, Almeriju i Sochaux, a ponikao je u RB Leipzigu. Za reprezentaciju BiH ima 26 nastupa i jedan gol.

VEZANE VIJESTI

NJEMAČKA

Demirović u debitantskom nastupu za Stuttgart upisao asistenciju

NJEMAČKA

Demirović dogovorio sjajan transfer, pada klupski rekord!

VEČERAS UTAKMICA

IZABRANI BROJEVI: Ko je od večeras nova 10-ka reprezentacije?

NJEMAČKA

Navijači Ausburga odlučili: Ermedin Demirović igrač sezone!

PROMO

MERIDIANBET: Isplati Depozitronom i zgrabi Samsung A55

U Zenici otvorena 57. Hifa Petrol poslovnica!

Započnite novu školsku godinu uz pogodnosti kartičnog plaćanja

Kladionica Meridian ima najveće kvote na bh. predstavnike u Evropi

NOVO U MERIDIANU: Pojačaj kvote i dobitke uz Bet Boost

Najveća kvota koju ćete pronaći na trijumf rukometaša Hrvatske protiv Španije

Dva Bosanca završila još jedan veliki transfer

LJETUJ SEDAM DANA BESPLATNO: Registruj se u Meridianu, čekiraj u Turskoj!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori