EURO 2024

Gruzija pobjedom nad Portugalom do osmine finala, Turkiye izbacila Češku

GRUPNA FAZA

U utakmicama trećeg i posljednjeg kola grupe "F" Evropskog prvenstva u fudbalu (EURO 2024), koje se igra u Njemačkoj, plasman u osminu finala izborile su selekcije Turkiye i Gruzije, a ranije je to učinio i Portugal, dok je Češka eliminisana s turnira, javlja Anadolu.

Turska reprezentacije je savladala Češku rezultatom 2:1. Turski tim je poveo u 51. minuti golom Hakana Calhanoglua, Češka je izjednačila u 66. preko Tomasa Souceka, ali su Turci uspjeli upisati pobjedu golom Cenka Tosuna u 94. minuti.

Češka selekcija je od 20. minute igrala sa igračem manje nakon što je Antonin Barak zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Reprezentacija Gruzije je priredila pravu senzaciju pobjedom protiv Portugala rezultatom 2:0, a strijelci su bili Khvicha Kvaratskhelia u drugoj minuti i Georges Mikautadze u 57. iz penala.

Večerašnjim utakmicama u grupi "F" okončana je grupna faza na Evropskom prvenstvu.

Portugal je grupnu fazu završio kao lider sa šest bodova, koliko je skupila i Turkiye, Gruzija sa četiri boda izborila plasman dalje kao trećeplasirani tim, dok je Češka završila takmičenje sa jednim bodom.

Selekcija Portugala će u osmini finala igrati protiv Slovenije, Turkiye protiv Austrije, a Gruzija se sastaje sa Španijom.

VEZANE VIJESTI

EURO 2024

Poznati svi parovi osmine finala Evropskog prvenstva!

EURO 2024

Evo šta sada treba Hrvatskoj da prođe u osminu finala!

EURO 2024

Njemačka i Švicarska idu dalje, Mađarska bolja od Škotske!

EURO 2024

Portugal slavio protiv Češke sa rezultatom 2:1

PROMO

Lucky’s 6 časti u Meridianu: Zabavi se i zgrabi dio od 3.000 KM

Kvota 4.30 u Meridianu na to da će Srbija stići do četvrtfinala

Tiketima do poklona: Prati Evropsko uz Meridianbet i zgrabi trofej

Gledajte utakmice Eura u Areni Vils na 3 velika LED ekrana!

Hifa Petrol ponosni partner Red Bull Showruna

Hotel Amphora u Splitu pruža vam savršeno utočište za odmor i uživanje!

NAJAVA ZA EURO 2024: Na Ilidži održan Hisense Cup 2024

Niti jedna ponuda za Euro se ne možete porediti sa Meridianovom!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori