MINHEN

Njemačka velikom pobjedom nad Škotskom otvorila EURO 2024

EURO 2024

Fudbaleri domaće selekcije Njemačke na otvaranju Evropskog prvenstva (EURO 2024) savladali su Škotsku rezultatom 5:1, javlja Anadolu.

Utakmicom grupe "A" između Njemačke i Škotske na prepunoj "Allianz Areni" u Minhenu počelo je 17. po redu Evropsko prvenstvo u fudbalu, a domaća selekcija je na samom otvaranju upisala ubjedljivu pobjedu.

Njemačka je povela golom Floriana Wirtza u 10. minuti, a potom su prednost povećali Jamal Musiala u 19. i Kai Havertz u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena pa se na odmor otišlo kod rezultata 3:0 za popularni "elf".

Nijemci su u nastavku dodatno povećali prednost u 68. minuti golom Niclasa Fullkruga. Selekcija Škotske je u 87. minuti autogolom Antonia Rudigera uspjela smanjiti na 4:1, ali je njemački tim u trećoj minuti sudijske nadoknade pogotkom Emre Cana povisila na 5:1, što je bio i konačan rezultat meča.

Škotska je od 44. minute igrala s igračem manje nakon što je Ryan Porteous zaradio direktan crveni karton.

Od subote kreće puni program s tri utakmice dnevno. Mađarska i Švicarska u grupi "A" igraju od 15.00 sati, potom se u grupi "B" sastaju Španija i Hrvatska u 18.00 te Italija i Albanija u 21.00.

Evropsko fudbalsko prvenstvo igra se od 14. juna do 14. jula u deset gradova u Njemačkoj, a upravo domaća selekcija drži brojne rekorde evropskih prvenstava. Njemačka je uz Španiju najviše puta osvajala EURO. Ove dvije selekcije bile su prvaci Evrope po tri puta.

VEZANE VIJESTI

EURO 2024

Portugal slavio protiv Češke sa rezultatom 2:1

EURO 2024

Francuska savladala Austriju minimalnim rezultatom 1:0

PROMO

NAJAVA ZA EURO 2024: Na Ilidži održan Hisense Cup 2024

BARAŽ

Poznato 11 'ratnika' koji će pokušati srušiti Ukrajinu!

PROMO

Kvota 4.30 u Meridianu na to da će Srbija stići do četvrtfinala

Tiketima do poklona: Prati Evropsko uz Meridianbet i zgrabi trofej

Gledajte utakmice Eura u Areni Vils na 3 velika LED ekrana!

Hifa Petrol ponosni partner Red Bull Showruna

Hotel Amphora u Splitu pruža vam savršeno utočište za odmor i uživanje!

NAJAVA ZA EURO 2024: Na Ilidži održan Hisense Cup 2024

Niti jedna ponuda za Euro se ne možete porediti sa Meridianovom!

Najveće kvote na planeti: Borussia Dortmund 5.00, Real Madrid 1.70

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori