HAMBURG

ŠOK ZA HRVATSKU: Albanija uzela bod Vatrenima!

EURO 2024.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske remizirala je sa Albanijom u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva u Njemačkoj,a krajnji rezultat bio je 2:2.

Hladan tuš za “vaterene” u 11. minuti. Asani je ubacio s krila, Brozović nije najbolje ispratio albanskog napadača, mali dodir glave Lacija i Livaković je matiran.

Prvi pravi šutnaših zapadnih susjeda došao je u 20. minuti. Brozović je pokušao sa 20-ak metara, no lopta je otišla van okvira gola.

Nakon tačno pola sata igre, nova šansa za Albance, koji su se postavili u niski blok i čekali kontranapade. Nakon jedne takve akcije lopta je došla do Hysaja koji je rasplaio lijevom nogom, no lopta odlazi preko gola.

Samo minut kasnije nova kontra, vezni i odbrambeni red Hrvatske je ispao iz igre, sam je pred golmanom bio Asllani, šutirao sa 14 metara, ali je Livaković uspio spasiti Vatrene sjajnom intervencijom.

Očajno prvo poluvrijeme Hrvatske nastavilo se do samog kraja poluvremena. U 41. minuti Manaj je ostao sam na petercu dobio je loptu sa strane i šutirao glavom, ali i ovaj put je Livaković bio dobro postavljen i spasio je još jednu šansu.

U drugom poluvremenu Hrvatska je na teren istrčala kao potpuno drugačiji tim. Tim koji sa klupe predvodi Livnjak Zlatko Dalić u samo prvih pet minuta drugog cijela uspio je biti opasniji nego u cijelom prvom poluvremenu.

U 49. minuti je Sučić šutirao iz šesnaesterca, ali mu je odbranio Strakosha, a dva minuta kasnije šut je sa ivice šesnaesterca probao i Kovačić, ali je golman Albanije ponovo bio na mjestu.

U 58. minuti. Modrić je izveo korner, a Šutalo je nevjerovatno promašio gol sa dva metra udaljenosti.

Albanci su “parkirali autobus” pred svoj gol od samog starta drugog dijela meča, ali su uspjeli ponovo zaprijetiti u 63. minuti. Asllani je pokušao sa 22 metra, no nije to bio dobar udarac, te je Livaković lagano intervenisao.

Novi kontranapad Albanije u 67. minuti. Bajrami je dugo vukao s loptom s Gvardiolom pred njim i onda opalio na ulasku u kazneni prostor, ali nije bio precizan.

Napadi Hrvatske konačno su se isplatili u 74. minuti. Kovačić je povukao loptu prema sredini, poslužio Kramarića koji je lako proslijedio loptu u mrežu.

Samo dva minuta kasnije – potpuni preokret. Ponovo je Budimir bio asistent, a ovaj put nesretan je bio Gjasula koji je proslijedio loptu u svoju mrežu.

Posljednje minute pripale su Albaniji, dok je Hrvatska odlučila da se povuče i čeka šansu iz kontranapada, a ta odluka obila im se od glavu u 5. minuti sudijske nadoknade. Heroj Albanaca bio je Gjasula koji je primio loptu na petercu i proslijedio loptu u mrežu Livakovića.

Za više od toga nije bilo vremena, te je Hrvatska u jako teškoj situaciji pred posljednji meč grupne faze EURO 2024.

VEZANE VIJESTI

EURO 2024

Evo šta sada treba Hrvatskoj da prođe u osminu finala!

EURO 2024

ŠOK ZA HRVATSKU: U posljednjim sekundama ostali bez pobjede!

HRVATSKA DRUGA LIGA

OVAKVE ORANICE NEMA U BIH: Nemoguć teren u Hrvatskoj!

VEZNJAK DINAMA

OGLASIO SE SUČIĆ: Hrvatska je moja domovina!

PROMO

Lucky’s 6 časti u Meridianu: Zabavi se i zgrabi dio od 3.000 KM

Kvota 4.30 u Meridianu na to da će Srbija stići do četvrtfinala

Tiketima do poklona: Prati Evropsko uz Meridianbet i zgrabi trofej

Gledajte utakmice Eura u Areni Vils na 3 velika LED ekrana!

Hifa Petrol ponosni partner Red Bull Showruna

Hotel Amphora u Splitu pruža vam savršeno utočište za odmor i uživanje!

NAJAVA ZA EURO 2024: Na Ilidži održan Hisense Cup 2024

Niti jedna ponuda za Euro se ne možete porediti sa Meridianovom!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori