RIJEČ DVIJE

Svi su ih otpisali, a onda se ukazao Admir Adžem!

ADŽEM PREPORODIO GOŠK

GOŠK iz Gabele bio je tretiran u javnosti kao jedan od favorita za ispadanje u Prvu ligu Federacije.

Nakon ostavke trenera Denisa Ćorića stvari su išle ka tom pravcu. Uprava se odlučila za dovođenje provjerenog trenerskog imena u vidu Tonija Karačića ali stvari se nisu razvijale po planu. Igrači nisu 'kliknuli' sa trenerom i rastanak je bio neminovna stvar.

Tada sportski direktor Obad i Lujo Ilić povlače potez koji će biti od presudnog značaja za klub. Na mjesto šefa struke dovode čovjeka koji je zadnji trofej donio Željezničaru, trenera kojeg svi igrači obožavaju i na kraju stručnjaka koji je u nebo lansirao nekolicinu mladih igrača.

Admir Adžem dolazi u Gabelu i kreće u misiju opstanka u Wwin ligi BiH. Popravio je atmosferu, unio novu energiju među igrače, uvjerio ih da vrijede i da zaslužuju opstanak. Napravio je pozitivan efekat, igra je izgleda kudi kamo bolja, borbenosti nije ne nedostajalo te su "Lavovi" iz kola u kolo izgledali bolje.

Sve protivnike u borbi sa opstanak su savladali i uplovili u mirnu luku spasa. Osim Uprave na čelu sa Ilićem i Obadom, igrača, najveće zasluge idu mladom bh. stručnjaku Adžemu koji je uz Ćorića i Jagodića pokazao da i domaći treneru znaju svoj zanat te da "uvozni" nisi nimalo bolji a ni kvalitetniji.

Premalo vjerujemo u domaću struku koja se mora više cijeniti.

Pozitivna priča u Gabeli se nastavlja, priča koja nadilazi jedno selo, priča o kojoj bi se dalo još pisati, ali njen nastavak ćemo gledati na ljeto uz Adžema i njegovu družinu.

VEZANE VIJESTI

BANJA LUKA

Borac doveo novo pojačanje pred okršaj protiv PAOK-a

GABELA

Željezničar nakon preokreta slavio u Gabeli

UGLJEVIK

VELIKA TRI BODA: GOŠK slavio protiv Zvijezde!

KOŠEVO

NAPOKON POBJEDA: Sarajevo razbilo GOŠK na Koševu!

PROMO

Dva Bosanca završila još jedan veliki transfer

LJETUJ SEDAM DANA BESPLATNO: Registruj se u Meridianu, čekiraj u Turskoj!

Meridian ima najveće kvote za finale Evropskog prvenstva

Meridian start jači nego ikada: Uzmi 115 KM bonusa odmah

Završena velika nagradna igra za korisnike Visa kartica NLB Banke Sarajevo

Meridian ima najveće kvote za polufinale Eura: Francuska 3.10, Španija 2.80

U Meridianu najveće kvote na planeti: Španija 2.80, Francuska 2.50

Lucky’s 6 časti u Meridianu: Zabavi se i zgrabi dio od 3.000 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori