HRVATSKA

Kao dječak čuvao krave, a sada je potpisao za Dinamo Zagreb

KASTRATI NOVI IGRAČ DINAMA

Nikada neću zaboraviti odakle sam potekao, a pamtim savjete Marija Budimira koji mi je prvi rekao da moram ići u Dinamo. Želim se dokazati u Dinamu, a najveći pritisak stvaram sam sebi, kaže Kastrati

Tata i brat su već počastili cijelo selo zbog mog dolaska u Dinamo, ali morat ću ih i ja kada konačno dođem u svoj Hogosht, priča nam najveće pojačanja Dinama Lirim Kastrati (21).

Kosovski reprezentativac stigao je iz Lokomotive, te će se s Damianom Kadziorom boriti za poziciju na desnom krilu. Lirim Kastrati netipičan je nogometaš, kao dječak je u svom selu čuvao krave, pa sanjao u velikoj nogometnoj karijeri.

- Bez obzira gdje bio jednoga dana i za koga igrao, nikad me neće biti sram tih stvari. I neću zaboraviti tko sam, odakle sam. Ponosan sam na svoje korijene, znam gdje sam potekao, čuvanje krava je bio dio mog života. Time se bavi moja obitelj, time sam se bavio i ja dok nisam postao profesionalni nogometaš. No, sada sam igrač Dinama, sada sanjam druge snove - kaže nam Lirim Kastrati koji se kao dječak nerijetko susretao i s vukovima:

- Haha, takvo je moje selo, takav je život tamo. Ne bojim se vukova, navikao sam na njih još od malih nogu. No, uvijek su uz mene bile krave i veliki psi, tako da nije bilo nikakvih problema.

Uostalom, vi biste im mogli i pobjeći, prošle sezone u HNL-u ste trčali brzinom 36,36 km/h, dok je Garethu Baleu primjerice izmjerena brzina od 36,57 km/h.

- Da, to je bilo na utakmici protiv Slaven Belupa, ali sada ću biti još brži. Ovo je Dinamo, tu moram biti još bolji, vjerujem da ću ove sezone ići i preko 37 km/h.

Kako danas u vašem Hogohstu gledaju na vas, ipak ste sada igrač Dinama...

- Svi su sretni i ponosni na mene. Ja sam jedini nogometaš iz sela koji igra vani, pa me svi dosta prate. Samo sada neće više navijati za Lokomotivu, već za Dinamo. Nažalost, ovoga ljeta sam dobio samo sedam slobodnih dana, ali sam se želio što prije priključiti pripremama Dinama, pa sam uzeo tek tri dana za odmor. I zbog toga nisam stigao otići na Kosovo, 

Možda su vas i novi suigrači lijepo prihvatili jer im više nećete biti prijetnja po krilu...

- Haha, vjerujem da su me igrači Dinama respektirali dok sam igrao za Lokomotivu kao što sam ja poštovao njih. Ali, znam otprije puno ovih igrača, dobar sam s Majerom, Ivanušecom, Morom... Evo, već imam osjećao kao da sam ovdje godinu dana, baš svi nestrpljivo čekamo taj početak sezone. Pa da krenu kvalifikacije za Ligu prvaka...

U Lokomotivi ste jednom imali niz od 26 utakmica bez postignutog gola, plašite li se takvog scenarija u Dinamu? Ako ne budete zabijali, teško da ćete i zaigrati u 26 utakmica...

- Ma neću sigurno, to garantiram. Ovo je Dinamo, znam što me očekuje ovdje. Sigurno da je u Dinamu veći pritisak nego u Lokomotivi, ali ja uvijek sam sebi stvaram još veći pritisak, želim biti što bolji. I ne treba mi trener reći jesam li igrao dobro ili što loše napravio, to uvijek znam i sam. Sigurno da u Dinamu ne smije biti 26 utakmica bez gola, ma ne smije ih biti ni 10. Opet, najvažniji su momčadski rezultati, a ja ću svojim igrama, golovima i asistencijama pokušati što više pomagati momčadi, piše 24sata.hr.

VEZANE VIJESTI

BIVŠI MLADI REPREZENTATIVAC

Sučić o izboru reprezentacije: Kao mali, upališ TV i srce zaigra!

GRČKA

Bivši mladi reprezentativac BiH zabio autogol i izbacio Dinamo

HRVATSKA

Petar Sučić odlučio da zaigra za Hrvatsku!

ZAGREB

Sergej Jakirović s Dinamom izbacio Betis!

ŠPANIJA

Jakirović nakon velike pobjede: Ušli smo u historiju

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori