BUGARSKA

SAVO SVE IZNENADIO: Ovo je novi golman Zmajeva

DOLAZI U UMJESTO ŠEHIĆA

Ponajbolji pojedinac bugarskog Botev Plovdiva i povremeni kapiten ovog tima potiče iz Bosne i Hercegovine, a riječ je o golmanu Hidajetu Hankiću.

Hankić ima pravo nastupa i za reprezentaciju Austrije, gdje je rođen i gdje je napravio svoje prve fudbalske korake. Ipak, Hidajet je odlučio da će čekati poziv Bosne i Hercegovine, čije boje želi ponosno braniti.

Nakon povrede prvog golmana naše reprezentacije, Ibrahima Šehića, otvorilo se mjesto za novog čuvara mreže, a to bi upravo mogao biti Hidajet Hankić, koji sjajno brani za Botev Plovdiv i često biva uvršten u tim kola bugarskog prvenstva.

Naravno, odluku će donijeti selektor Savo Milošević, koji mora tražiti novo rješenje na poziciji golmana. Također bivši selektor Ivaylo Petev je imao na radaru ovog čuvara mreže, gdje je bilo priče da bi se mogao pronaći na spisku bugarskog stručnjaka, prenosi source.

Hankićeve odlične partije nisu ostale nezapažene, u Bugarskoj važi za jednog od najboljih golmana lige, a sada je i na meti aktuelnog prvaka, Ludogoretsa.

Kako pišu mediji u Bugarskoj, u klubu iz Razgrada nisu zadovoljni trenutnim golmanom i žele što prije riješiti problem na poziciji golmana. Upravo rješenje bi mogao biti Hidajet Hankić, a razlog tome su zaista nevjerojatne obrane koje ovaj 29-godišnji golman pokazuje na terenima u Bugarskoj. Rukovodioci kluba iz Razgrada pomno prate partije ovog čuvara mreže, kojeg bi mogli dovesti već u zimskom prijelaznom roku

VEZANE VIJESTI

ZENICA

SAVO NA MUKAMA: Ko će biti prvi golman Zmajeva?

PROMO

Dva Bosanca završila još jedan veliki transfer

LJETUJ SEDAM DANA BESPLATNO: Registruj se u Meridianu, čekiraj u Turskoj!

Meridian ima najveće kvote za finale Evropskog prvenstva

Meridian start jači nego ikada: Uzmi 115 KM bonusa odmah

Završena velika nagradna igra za korisnike Visa kartica NLB Banke Sarajevo

Meridian ima najveće kvote za polufinale Eura: Francuska 3.10, Španija 2.80

U Meridianu najveće kvote na planeti: Španija 2.80, Francuska 2.50

Lucky’s 6 časti u Meridianu: Zabavi se i zgrabi dio od 3.000 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori