PODRŠKA PALESTINI

UEFA će žestoko kazniti Celtic zbog zastava Palestine

MEČ LIGE PRVAKA

Navijači Celtica na svom stadionu razvili su hiljade palestinskih zastava u utakmici protiv Atletico Madrida, prenosi N1.

Na Celtic Parku u utakmici Lige prvaka između škotskih domaćina i Atletico Madrida domaći navijači iskazali su podršku Palestini.

Naime, navijačka grupa The Green Brigade na tribinama je izvisila hiljade palestinskih zastava u znak podrške Palestincima u sukobu na Bliskom istoku.

Uprkos službenoj molbi kluba da se navijači suzdrže od iskazivanja bilo kakvih političkih poruka pred početak utakmice dio tribina preplavile su zastave Palestine.

Nije to prvi put da navijači Celtica pružaju podršku Palestini. 2016. godine navijači su organizirali humanitarnu akciju u kojoj su sakupili 150 hiljada eura s kojom su kupili medicinsku pomoć te je poslali u Palestinu.

Krovna evropska fudbalska organizacija protivi se svim političkim porukama na fudbalskim terenima te će zbog posljednjeg iskazivanja podrške Palestini na utakmici protiv Atletico Madrida Celtic biti žestoko kažnjen od strane UEFA-e, tvrdi Sky Sports.

Zbog identičnog slučaja Celtic je već kažnjen 2016. godine. U susretu protiv izraelskog Hapoela Beer Sheve izvješeno je nekoliko palestinskih zastava, a tada ih je UEFA kaznila s 12 hiljada eura, javio je N1.

VEZANE VIJESTI

PARIZ

Dodik gledao spektakl u Ligi prvaka

NJEMAČKA

UEFA DONIJELA ODLUKU: Peljto donio pravu odluku!

ŠPANIJA

Pilav delegiran za utakmicu Barcelona – Napoli!

NJEMAČKA

Bh. sudac u UEFA-i ima nadimak Bruce Lee: 'Ima manje masti od Ronalda...'

NJEMAČKA

Čuveni Henry pohvalio Irfana Peljtu

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori