PODRŠKA PALESTINI

UEFA će žestoko kazniti Celtic zbog zastava Palestine

MEČ LIGE PRVAKA

Navijači Celtica na svom stadionu razvili su hiljade palestinskih zastava u utakmici protiv Atletico Madrida, prenosi N1.

Na Celtic Parku u utakmici Lige prvaka između škotskih domaćina i Atletico Madrida domaći navijači iskazali su podršku Palestini.

Naime, navijačka grupa The Green Brigade na tribinama je izvisila hiljade palestinskih zastava u znak podrške Palestincima u sukobu na Bliskom istoku.

Uprkos službenoj molbi kluba da se navijači suzdrže od iskazivanja bilo kakvih političkih poruka pred početak utakmice dio tribina preplavile su zastave Palestine.

Nije to prvi put da navijači Celtica pružaju podršku Palestini. 2016. godine navijači su organizirali humanitarnu akciju u kojoj su sakupili 150 hiljada eura s kojom su kupili medicinsku pomoć te je poslali u Palestinu.

Krovna evropska fudbalska organizacija protivi se svim političkim porukama na fudbalskim terenima te će zbog posljednjeg iskazivanja podrške Palestini na utakmici protiv Atletico Madrida Celtic biti žestoko kažnjen od strane UEFA-e, tvrdi Sky Sports.

Zbog identičnog slučaja Celtic je već kažnjen 2016. godine. U susretu protiv izraelskog Hapoela Beer Sheve izvješeno je nekoliko palestinskih zastava, a tada ih je UEFA kaznila s 12 hiljada eura, javio je N1.

VEZANE VIJESTI

BANJA LUKA

Borac saznao mogućeg protivnika u 3. pretkolu Lige prvaka

BANJA LUKA

Borac u turbulentnoj utakmici pobijedio albanskog prvaka u 96. minuti

BANJA LUKA

Borac saznao protivnika: Dobili ekipu iz Albanije!

ENGLESKA

Real Madrid osvojio 15. titulu Lige prvaka!

PROMO

Najveće kvote na planeti: Borussia Dortmund 5.00, Real Madrid 1.70

PROMO

Dva Bosanca završila još jedan veliki transfer

LJETUJ SEDAM DANA BESPLATNO: Registruj se u Meridianu, čekiraj u Turskoj!

Meridian ima najveće kvote za finale Evropskog prvenstva

Meridian start jači nego ikada: Uzmi 115 KM bonusa odmah

Završena velika nagradna igra za korisnike Visa kartica NLB Banke Sarajevo

Meridian ima najveće kvote za polufinale Eura: Francuska 3.10, Španija 2.80

U Meridianu najveće kvote na planeti: Španija 2.80, Francuska 2.50

Lucky’s 6 časti u Meridianu: Zabavi se i zgrabi dio od 3.000 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori