ICON XTREME TRIATHLON

Amin Efendić tek drugi Bosanac koji je završio najteži triatlon na svijetu

VELIKI USPJEH

Prvog septembra ove godine startao je najteži triatlon na svijetu po brojkama u Ski- centru Livigno na granici Italije i Švicarske, na 1.800 metara nadmorske visine.

Icon Xtreme triathlon trka je počela plivanjem. Amin je plivao 3 kilometara u lokalnom jezeru čija je temperatura iznosila svega 12 stepeni Celzijusa. Nakon toga je uslijedila vožnja biciklom na 198 kilometara sa 5.000 metara uspona. Takmičari su vozili kroz Italiju, zatim Švicarsku te se opet vratili u Italiju. Najviši dio puta je planina Passo de Stelvio. Nakon vožnje biciklom, Amin je nastavio trčati 42,2 kilometra planinskim putevima (Trail maraton). Zbog velike visinske razlike i nepristupačnog terena sa svim trkačima u ovom triatlonu obavezna je pratnja, a Aminu je podršku dao njegov prijatelj Emir Kustura koji je s njim trčao cijelu dužinu.

Amin je drugi takmičar iz BIH koji je ikad završio Icon Xtreme Triathlon, najteži triatlon na svijetu po brojkama.

VEZANE VIJESTI

PROMO

Dva Bosanca završila još jedan veliki transfer

LJETUJ SEDAM DANA BESPLATNO: Registruj se u Meridianu, čekiraj u Turskoj!

Meridian ima najveće kvote za finale Evropskog prvenstva

Meridian start jači nego ikada: Uzmi 115 KM bonusa odmah

Završena velika nagradna igra za korisnike Visa kartica NLB Banke Sarajevo

Meridian ima najveće kvote za polufinale Eura: Francuska 3.10, Španija 2.80

U Meridianu najveće kvote na planeti: Španija 2.80, Francuska 2.50

Lucky’s 6 časti u Meridianu: Zabavi se i zgrabi dio od 3.000 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori