SPLIT

Remi Sarajeva protiv Hajduka u Splitu

BORDO TIM VODIO DO 88. MINUTE

Fudbaleri Hajduka i Sarajeva remizirali su 2:2 na pomoćnom terenu Poljuda, a utakmicu prije preuzimanja novog trenera Simona Rožmana vodio je privremeni trener Mensur Dogan.

Prvu ozbiljniju priliku kreirali su domaći u 11. minuti susreta kada je Dajaku prošao po lijevoj strani, zatim ubacio na pet metara, a Čuić pucao iz prve pored gola. Još bolju šansu propustio je u 25. minuti Dajaku. Lauš je lijepo proigrao Sahitija, ovaj ubacio na sedam metara gdje je neometan loptu primio Dajaku, međutim pucao je ravno u Šahinovića.

Na početku drugog dijela trener Ivan Leko u igru je ubacio osam novih igrača, zamijenjeni su svi osim Kalinića, Eleza i Dialloa. Upravo je Diallo imao prvu priliku na otvaranju drugog dijela, Mlakar ga je lijepo pronašao, a lijevi bek Bijelih s 10 metara nije pogodio okvir gola. Uzvratili su igrači Sarajeva nakon ubačaja iz kornera, Čelik je najviše skočio te potom glavom poslao loptu pored vrata.

U 54. minuti susreta Hajduk je poveo pogotkom Mlakara. Dolček je prošao po desnoj strani, tražio je ubačajem Livaju koji je skočio, međutim bilo je to malo previsoko za njega. Lopta je ipak došla do Mlakara koji iskosa pogađa za 1:0.

Samo desetak minuta kasnije Čataković je prekrasnim pogotkom s više od 20 metara iskosa poravnao na 1:1. Igrač Sarajeva snažno je opalio u bliži ugao, Silić nije stigao reagirati i lopta je završila u mreži.

Sarajevo do preokreta dolazi u 76. minuti još jednim fantastičnim pogotkom, ovaj put u režiji Mustafića koji je snažno šutirao s 20 metara i zabio pod prečku.

Konačnih 2:2 postavio je Livaja u 88. minuti. Mlakar mu je poslao odličnu dugu loptu, Livaja je pretrčao stopera Čelika i zatim iskosa matirao Rogića.

VEZANE VIJESTI

KOŠEVO

Sarajevo u grotlu Koševa dočekuje slovački Spartak

KOŠEVO

Zekić: Pred nama je teška utakmica, moramo biti mirne glave

SARAJEVO

ŠKRIPARI MU NEĆE OPROSTITI: Kuprešak na Koševu

KOŠEVO

Zekić nakon plasmana Sarajeva u 2. pretkolo: Potresna utakmica

SARAJEVO

Legendarni Mersudin Ahmetović završio karijeru

PROMO

Dva Bosanca završila još jedan veliki transfer

LJETUJ SEDAM DANA BESPLATNO: Registruj se u Meridianu, čekiraj u Turskoj!

Meridian ima najveće kvote za finale Evropskog prvenstva

Meridian start jači nego ikada: Uzmi 115 KM bonusa odmah

Završena velika nagradna igra za korisnike Visa kartica NLB Banke Sarajevo

Meridian ima najveće kvote za polufinale Eura: Francuska 3.10, Španija 2.80

U Meridianu najveće kvote na planeti: Španija 2.80, Francuska 2.50

Lucky’s 6 časti u Meridianu: Zabavi se i zgrabi dio od 3.000 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori